Angoltanárok vagy angol szakot végzettek milyen segédanyagokat használnátok a coursebook-on kívül a különböző nyelvtani szerkezetek megtanítására teljesen kezdő szinten?
Mindent, ami rendelkezésemre áll: képek, szókártyák, bábok, hanganyag, ha olyan a terem, tévé, szgép, maguk a gyerekek...
Igen, én szinte a kezdet kezdetétől tanítom a fonetikai jeleket, mivel azonban ez gyakran ált. iskola 3.-4. osztálya, a gyereknek természetesen nem kell tudnia leírni. Mindenki kap egy füzetlap nagyságú "fonetikai jelek táblázatot", amikor elég szókincsük van ahhoz, hogy kb. mindegyik hanghoz tudjanak két-három szót mondani. A papírkát kutya és kötelesek beragasztani a nyelvtanfüzetbe, mivel mindkettő nyolcadikig szól. A táblázatot együtt töltjük ki, minden jelhez kerül 2-2 olyan szó, amit a gyerek biztos, hogy helyesen ejt, utána pedig rengeteget gyakorlunk. A táblázatot nem megtanulni kell, hanem használni tudni, ami egyben azt is jelenti, hogy mindig használhatja a gyerek, fonetika dolgozatnál is.
:)
"Viszont az egy nagy kérdés marad, hogy teljesen kezdőkkel valaki hogyan beszél az elejétől fogva angolul."
Sehogy. Nem vagyok híve ennek az elméletnek, bármilyen jól hangzik is. Természetesen igyekszem angolul vezetni az órát, de én magyar vagyok, a tanítványaim magyarok, ha az kell a megértéshez, igenis megszólalok magyarul.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!