Milyen filmet nézzek angol nyelven, ha gyakorolni szeretném a nyelvet és még nagyon kezdő vagyok?
esetleg ha van valami film amit sokszor láttál és tudod miről van szó akkor angol szöveg angol felirat
úgy lehet a legjobban tanulni , csak ha kezdő vagy akkor nem értenél valami ismeretlen filmet
Itt úgy tudom brit sorozatok, filmek vannak.
Amit én ajánlok, Ki vagy doki. Azt nagyon jól értettem főleg David Tennant-tal.
amúgy még úgy tudod kiszűrni őket,ha ezek nem érdekelnek,hogy a leírásban nézd meg milyen film.oda szokták írni,hogy angol vagy amerikai film.
Áhháhháhh, milyen sztereotípia ez már? Ha már hadarásnál tartunk, akor az angol szoktak hadarni, mint a fene, és mivel ki sem mondják sokszor a szó felét, jóval nehezebb érteni. "Irodalmi" angol lehet amerikai és angol is, mindkettőt lehet ugyanolyan művelten és műveletlenül is beszélni. Ja, és egyáltalán nem biztos, hogy angliai kiejtéssel tanítják nekik, csak elvileg azzal szokták, de ez nem törvény. És attól sem kell tartani, hogy vannak olan kifejezések, amiket máshogyan használnak, mivel ebből azért nincs annyira sok(persze a szleng az nagyon különbözik), és jó, ha valaki ismeri mindkettőt. Tehát szerintem(!) egszerűbb lesz, ha amerikait néz, de inkább nézzen mindkettőt. Na, most eléggé összevissza írtam...
Az amerikaiak kimondják mindig az "r"-et, az angolon nem mindig, ebből nagyjából be tudod lőni, de ez változhat, mert pl. az írek vagy kimondják, vagy nem, stb. Nézd meg a "Misfits"-et. Ez egy angol sorozat, talán nem fogsz sokat érteni belőle, de istentelenül jó, használj hozzá feliratot, és aztán majd megszokod. Persze ebben nagyon sok szleng van, amit ha nem ismersz, akkor nem is érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!