Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tudnám magyarosítani a...

Hogyan tudnám magyarosítani a "Whoah! " "szót"?

Figyelt kérdés

Vagyis.. fordítok egy képregényt angolról magyarra, és miközben a karakter elesik, ezt mondja, hogy "Whoah!"

Gondolkoztam épkézláb megoldáson, de... valahogy a "Hé", meg a "Hű" nem nagyon illik bele.

Ti hogyan fordítanátok? Az is mondjuk jó lehet, ha teljesen más van helyette, bár.. nos ki tudja...

2014. ápr. 18. 15:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

vazz XDDDDD

Kérdező. Gondolom úgy akarod, hogy nem mérgében mondja a karakter, hanem a meglepődött/ijedt állapotában még, azaz pont elesés közben.

Hijj!

Hijjá!

Aaa!

2014. ápr. 18. 21:28
 12/24 A kérdező kommentje:
igen, teljesen egyetértek veletek.. de nem is írtam sehol, hogy mérgében mondaná. Én is hasonlóan gondolom mint ti, inkább meglepetésében mondja ezt.
2014. ápr. 19. 07:18
 13/24 anonim ***** válasza:
majd szólj, mi mellett döntöttél
2014. ápr. 19. 08:58
 14/24 A kérdező kommentje:
Rendben, kiírom ide is, amit majd beleírok.. csak még nem tudom eldönteni hogy melyik illene bele, még gondolkozok rajta :)
2014. ápr. 19. 10:21
 15/24 anonim ***** válasza:
Én a vazz-ra szavazok :DD
2014. ápr. 19. 11:49
 16/24 anonim ***** válasza:
66%

A "whoa" szó angolban eredetileg kocsiba befogott lovak megállitására szolgált, ahogy a kocsis meghúzza a gyeplőket mig parancsol, hogy "whoa!"

Ennek a magyar megfelelője a "hő!" szó.

Ha a civil világba akarjuk átrendezni akkor a legjobb megfelelője az "álljon meg a menet!" kifejezés.

2014. ápr. 19. 14:28
 17/24 anonim ***** válasza:
Áhh, Ahh, Ííííííííh :D:D:D:D Uhh:D:D:D:D
2014. ápr. 19. 14:30
 18/24 anonim ***** válasza:

akkor, esés közben, kinéz a képből nagy gülü szemekkel, értetlenül:

"...NA DE..."

"NE MÁRRR"

"MIAZZZA"

2014. ápr. 22. 08:31
 19/24 anonim ***** válasza:

még a levegőben, tudálékosan felemeli az ujját:

"NA MEGÁLLJUNK CSAK...."

"NEM LESZ ÍGY JÓ"

Bár valami egészen rövid és frappáns kellene, ami visszaadja, hogy "Álljon meg a menet".

"HÓÓÓHA!"

"DENEEEM!"

"EGYPILLA..."

2014. ápr. 22. 08:36
 20/24 A kérdező kommentje:

Nos végülis a "Jaj"-t írom bele, még ezt tartom a legjobb megoldásnak.. csúnya szót nem akarok beleírni mert ez: [link]

nem tartalmaz csúnya szavakat.

2014. ápr. 27. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!