Mit gondoltok a német oktatás miért jó avagy miért rossz?
Szia!
Kb. 10 éve leveleztem egy német lánnyal, megkérdeztem tőle, milyen a német oktatási rendszer?
Azt mondta, ő 16 évesen befejezte a sulit és (hivatalosan) mehetett dolgozni titkárnőként.Persze tovább is lehet tanulni...
üdv. Evele 28/f
Első: szerintem ő most a magyarországi német nyelvoktatásra gondolt.
Nem tudom, hogy általánosságban mennyire jó a német nyelvoktatás, azt viszont tudom, hogy az rossz benne, hogy sok német nyelvtanár meg sem említi a névelőszabályokat, és képes meghagyni a gyerekeket abban a hitben, hogy a német névelőket egyesével kell megtanulni a szavakhoz, ahelyett, hogy megtaníttatná a gyerekekkel, hogy mik azok a szabályok, amikkel az esetek nagy részében kitalálható a főnév neme.
Ebben a kérdésben webnyelv és én összefoglaltunk egy csomót:
v http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
A maradékot pedig itt megtalálod:
Ha én némettanár lennék, ez lenne kb. az első, amit megtaníttatnék a gyerekekkel. Meg az, hogy amikor kiírnak egy új szót, akkor mindhárom nemet egy külön színnel írják, mondjuk der- narancssárga, die- zöld, das-fekete. Ily módon összekapcsolódna a szótanulás a vizuális memóriájukkal és sokkal könnyebben menne, és nem szívnának évekig azért, mert nem tudják megjegyezni a nemeket. Persze, hogy nem tudják, én se tudnám, ha nem csoportosítanám őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!