Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit gondoltok a német oktatás...

Mit gondoltok a német oktatás miért jó avagy miért rossz?

Figyelt kérdés
2014. márc. 17. 20:50
 1/5 Evele123 ***** válasza:

Szia!

Kb. 10 éve leveleztem egy német lánnyal, megkérdeztem tőle, milyen a német oktatási rendszer?

Azt mondta, ő 16 évesen befejezte a sulit és (hivatalosan) mehetett dolgozni titkárnőként.Persze tovább is lehet tanulni...

üdv. Evele 28/f

2014. márc. 17. 21:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Első: szerintem ő most a magyarországi német nyelvoktatásra gondolt.

Nem tudom, hogy általánosságban mennyire jó a német nyelvoktatás, azt viszont tudom, hogy az rossz benne, hogy sok német nyelvtanár meg sem említi a névelőszabályokat, és képes meghagyni a gyerekeket abban a hitben, hogy a német névelőket egyesével kell megtanulni a szavakhoz, ahelyett, hogy megtaníttatná a gyerekekkel, hogy mik azok a szabályok, amikkel az esetek nagy részében kitalálható a főnév neme.

2014. márc. 17. 22:25
 3/5 anonim válasza:
Utolsó! És mik azok? :D
2014. márc. 18. 13:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát talán a tankönyvek sem a legjobbak
2014. márc. 18. 16:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Ebben a kérdésben webnyelv és én összefoglaltunk egy csomót:

v http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..

A maradékot pedig itt megtalálod:

[link]

Ha én némettanár lennék, ez lenne kb. az első, amit megtaníttatnék a gyerekekkel. Meg az, hogy amikor kiírnak egy új szót, akkor mindhárom nemet egy külön színnel írják, mondjuk der- narancssárga, die- zöld, das-fekete. Ily módon összekapcsolódna a szótanulás a vizuális memóriájukkal és sokkal könnyebben menne, és nem szívnának évekig azért, mert nem tudják megjegyezni a nemeket. Persze, hogy nem tudják, én se tudnám, ha nem csoportosítanám őket.

2014. márc. 19. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!