Franciául írnátok egy bemutatkozást? Fonetikusan is leírnátok? Fontos!
Tudnunk kell, hogy kinek akarsz bamutatkozni.
Magyarul sem egyformán szólsz vagy írsz egy fiúnak, egy néninek, vagy egy egész osztálynak pl.
Írd le legalább a saját szavaiddal és a saját nyelveden, hogy mit akarsz mondani, akkor lefordítjuk. Sőt, még "fonetikusan" is leírjuk, ha akarod! (Jobban szeretem a "kiejtés szerint" kifejezést, a fonetikus más tészta.)
Salut, je m'appelle XY, j'ai .. ans, j'habite á .. . J'ai .. amis, dans ma famille, il y a .. personnes. Ma couleur préférée est (szín, pl. rouge).
szálü zsömápel xy zsé .. an zsábit á .. . zsé .. ámi, dan má fámijj il já ... perszon. má kulőr préféré e rúzs (akármilyen szín jó).
xy-nak hívnak,15 éves vagyok,xy-ban lakom,- Je m'appelle XY. J'ai 15 ans. J'habite à... (Bp, Szeged stb). (Zsö mápell XY. Zsé kenz an. Zsábit á...)
5-en vagyunk a családban,van egy kutyám, - Nous sommes cinq dans ma famille, j'ai un chien. (Nu szomm szenk dan lá fámijj, zsé en sien.)
kedvenc zeném... - Ma musique préférée est le... (Má müzik préféré e lö...)
kedvenc színészem, - Mon acteur préféré est... (Mon áktőr préféré e...)
kedvenc filmem... Mon film préféré est (Mon film préféré e)
kedvenc színem - Ma couleur préférée est... (Má kulőr préféré e...)
Jó lenne tudni, mik ezek a "kedvencek", hiszen nem írhatod CSAK ezeket magyarul, ugye? :)
Itt van pontosan:
Salut! Je m'appelle XY, j'ai 15 ans et j'habite à ... (ide a városnév). Nous sommes cinq dans la famille et j'ai un chien. Ma chanson préférée est ... (ide a zene címe), mon acteur préféré est ... (színész neve), mon film préféré est ... (filmcím) et ma couleur préférée est le ... (ide a szín, de ha megmondod, hogy melyik szín kell, akkor leírom azt is).
Szálü! Zsö mápel XY, zsé kenz an é zsábit á <<városnév>>. Nu szomm szenk dan lá fámijj é zsé án sien. Má sanszon préféré e <<zenecím>>, mon áktőr préféré e <<színésznév>>, mon film préféré e <<filmcím>> é má kulőr préféré e lö <<szín>>.
Most elég sok így sajnos a "préféré", de nem szeretném inkább túlbonyolítani.:)
Elsőnek is.
1) Se présenter. Bemutatkozás.
sze prészent
2) Je suis. zsö szüi. vagyok xy/pl. Mónika, Attila
vagy pedig.
Je m'appelle. zsömápell. engem hívnak / a nevem/ xy/
3)Mon nom, c'est kovács. monom sze kovács. a családnevem
4)Mon nom prénom, c'est. monom prénom sze monika
a keresztnevem.pl. monika
5)J'ai 14 ans. zsé 14/quatorze/ zsé kátorz ansz.
14 éves vagyok.
születtem.
6)Je suis né le 3 mars 1989./ ez csak egy példa./
zsöszüi né lö troá mársz / 1989.
hol születtem.
pl. Sopronban, Magyarországon.
7)Je suis né(e)à Sopron en Hongrie.
zsöszüi né á Sopron án ongri.
Magyar vagyok.
8)Je suis Hongrois.zsö szüi ongroá.
tanuló vagyok.
Je suis étudient. zsöszüi étüdient.
lakom.
9)J'habite à Sopron,
zsábit á sopron. /ez csak példa.
kb. ennyi. persze azért ez nem tökéletes, de kezdetnek megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!