Spanyol vagy német? Választanom kéne második nyelvet.
Melyiket könnyebb tanulni? A spanyol egyenlőre kínainak tűnik valamiért, németet bár tanultam, viszont megutáltatták velem középsuliban.
A spanyol mellett az szól hogy asszem a negyedik helyen van a világnyelvek között, ellene hogy furcsának tűnik. A német mellett az hogy valamire emlékszem még belőle, ellene hogy így is néha előbb jut eszembe egy német szó, mint angol, és félek hogy később keverném az angollal.
Jelenleg angolul tanulok és szeretném is folytatni, szóval mellette tanulnám a második nyelvet.

A spanyol nem túl bonyolult és most egyre népszerűbb.
Milyen szakmát szeretnél? Mert ha mondjuk mérnöknek készülsz, akkor a német hasznosabb, ha pedig csak úgy belekezdenél még egy nyelvbe, akkor azt, amelyikhez nagyobb a kedved, mert ha utálod, akkor csak nyögvenyelősen haladsz.

NÉMET!
Az önéletrajzodban hiába van kínai, arab, görög vagy spanyol, ha itt nincs rá szükség.
Hobbyból mehet a spanyol, de itt a német fontosabb. Tanultam németül, el is felejtettem mindent, pedig jól jönne, mert itt vannak az osztrákok egy köpésre és ott lehetne jó pénzt keresni, nem úgy mint itt.
Spanyolt hobbyból tanulom, itt semmi haszna, de gyerekkori vágy volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!