Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Honnan van ez a nyelvérzék?

Honnan van ez a nyelvérzék?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, 11 évig tanultam németet, azután tavaly [11-ben] kitűnő előrehozott érettségit tettem belőle. Angolt most tanulok negyedik éve, de már általános iskolában is jobb voltam belőle, mint egyes angolosok, akik már sokadik éve tanulták. Sokan hiszik, hogy különtanárhoz járok, pedig ez nem így van. Az alapokat még régen a Sims első részével való játék közben sajátítottam el, mert nem tetszett, hogy nem értem a játékot, így kisszótárral játszottam. Azóta úgy különösebben nem feküdtem rá az angolra, és valahogy mégis egyre jobb vagyok belőle. Ahogy felkerültem gimibe, akkor kezdett úgy igazán kibontakozni ez az egész. Mivel általánosban nem tanultam angolt, ezért a kezdő csoportban vagyok, de jobb vagyok, mint a haladók [szörnyű tanáruk van, nem akarok átmenni hozzájuk, és amúgy sem engedi a tantestület sem, de hogy miért, az rejtély]. Újabban azon kapom magam, hogy ha valami új nyelvtant veszünk, az nekem olyan magától értetődő, és hirtelen nem is értem, hogy miért kell ezt külön tanulni. A szavakkal ugyanígy.

Nagyon örülök ennek az adottságomnak, de egyre jobban érdekel, hogy honnan "szereztem". Sem anyukámnak, sem apukámnak nincs jó nyelvérzéke, sőt, az egész családban nem is igazán tudnék olyan embert találni, aki ennyire 'érzi' a nyelveket. Talán csak az apai nagybátyám, ő angoltanár, de még ő is azt mesélte, hogy sokszor azért meggyűlt a baja a nyelvvel...

Honnan örökölhettem ezt a tulajdonságot? Apai ágról talán [mert ugye nagybátyám...]? Vagy ez egyáltalán nem is ilyen öröklődős dolog?

2009. dec. 6. 11:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
09:47: Dícséretes, hogy ennyire kitartó vagy!
2009. dec. 24. 13:29
 12/17 anonim ***** válasza:
81%
De igazából ez a kérdés eléggé gáz, írtál egy oldalt, hogy magadat fényezd, csak nem jött be. Bele kell törődnöd, hogy nincs olyan fantasztikus nyelvérzéked, mint ahogy azt hitted.
2009. dec. 24. 13:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
jaj tudom hogy régi kérdés, de megdobbant a szívem! szerintem kezdeményezzük, hogy a sims 1-et iskolákban angolórán lehessen játszani! ugyanis én 13 éves vagyok, és középfokút fogom letenni idén, és én is a simsből tanultam rengeteget. rólam is azt hiszik, különtanárhoz járok. komolyan, hidd el nekem, a sims az oka, ez félelmetes! :D
2010. márc. 27. 21:00
 14/17 anonim ***** válasza:
96%
Simstől picit bonyolultabb dolgok vannak nyelvvizsgán.
2010. márc. 27. 23:30
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
persze, ezt én is tudom. én is járok/jártam általános iskolába, és ott is tanultam angolt, amellett szoktam angolul olvasni könyveket (nem alkonyatot! ez most csak onnan jutott eszembe, hogy a két nyálgép itt terpeszkedik jobboldalt). de a sims az megadta a kezdő löketet.
2010. márc. 27. 23:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Na hát igen. Nem sokra fogsz menni a nyelvvizsgán a Sims tudásoddal, ne haragudj.
2010. márc. 29. 19:50
 17/17 anonim ***** válasza:
87%

Nyelvvizsgán nem csak az angol tudásodat mérik.

Ajánlom nézz fel néhány vizsgaközponthoz, csinálj meg néhány próbanyelvvizsgát, és ha azok nagyon jól mennek (90-100%), utána érdemes elmenni.

Azonban a próbanyelvvizsga is 100x egyszerűbb mint amiket vizsgán kapsz majd.

2010. márc. 29. 21:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!