Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent héberül az alábbi...

Mit jelent héberül az alábbi kép felirata?

Figyelt kérdés

itt egy link:

[link]

vagy ha már nem működik, akkor ugyanez, itt:

[link]

2014. jan. 19. 11:42
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

szedd össze magad, ne hisztizzél.

a kérdésre válaszolj

2014. jan. 27. 11:33
 22/25 anonim ***** válasza:

Személy szerint azt gondolom róla, h bárki, bármilyen szöveget oda tud biggyeszteni egy fénykép alá (még, én is, pedig elhiheted nekem, h abszolút számítógépes analfabéta vagyok). Maga a fénykép az égvilágon semmilyen támpontot nem ad arról, h ez a kép hol, mikor, milyen kontextusban készült, a képaláírás (biztos véletlenül) szintén semmi érdemlegeset nem közöl, ami alapján el lehetne indulni.

Amit azonban érdemes figyelembe venni az az, h a jiddis nyelv egyértelműen a vallásos zsidók nyelve volt, a teljes mértékben asszimilálódott zsidóság nem jiddisül, hanem az anyaország nyelvén beszélt. Következésképp a képen látható zsidók vallásosak, és ezt nem is titkolják.

Elárulom neked, h a vallásos zsidó és a kommunista ütik egymást, vagy az egyik, vagy a másik. Olyannyira ütik egymást, h nem egy, nem két olyan esetről tudunk, amikor a fiatal, "kommunista hitre" tért zsidót a (vallásos) családja, és a közösség úgy siratott el, mintha meghalt volna, lévén számukra valóban meghalt, nem tekintették többet a zsidó közösség tagjának.

Az h a többi képen látható ember milyen származású/milyen családi háttérrel rendelkezett a legkevésbé sem érdekel. Tudatosan, és szabad akaratukból tagadták meg a gyökereiket, és árulták el azt a hitrendszert, és a hozzátartozó közösséget, ahova elvileg születtek.

Kérdem én, ha egyszer sem ezek az emberek önmagukra, sem korábbi közösségük (már amennyiben volt ilyen, mert addigra sok család valójában már csak nevében, vagy talán már abban sem volt zsidó) nem tekintett rájuk mint zsidókra, sőt, mindent megtettek a zsidó vallás kiirtásáért (is), miért pont én tekintenék rájuk, mint zsidókra?!

Arról h ki hova születik, senki sem maga dönt, a későbbi életvezetéséről már annál inkább. Ezek az emberek elhagyták a korábbi közösségüket egy másik közösség kedvéért, amelynek a nevében (és nem a zsidóság nevében) borzalmas, bizarr bűnöket követtek el.

"azért volt Garbai Sándor, magyar miniszter a kormányban, hogy legyen aki aláírja szombaton a törvényeket/halálos ítéleteket."

A fentiek fényében szerintem érthető, h miért tudok csak röhögni ezen a nagyon gyenge "kacsán".

Egy vallásos zsidó, aki semmilyen közösséget nem vállal a "kommunista zsidó" nevű anakronista lénnyel...

2014. jan. 28. 00:40
 23/25 anonim ***** válasza:

2-as!

exact valasz!!

frejlakh yon-tèv haver!!

ugyetlen jobber-naci beiras es fotomontazs az egesz!!

mint irtam ez a foto mar megjelent annakidejen az 1938-as nagy budapesti eukharisztikus kongresszus alatt az ujsagokban!!a foto az oktogon kozeleben az andrassy uton keszult es a foton levo zsidok tulnyomo tobbsege a karpataljai es szatamari -(haszid)-zsidok!!

de mint tudod mindig mindenhol van egy-egy-(es ha csak annyi lenne)-huje aki tudatlanul okoskodni probal!!

csakhat el meg olyan aki eloben is latta azt!!

2014. jan. 28. 04:34
 24/25 anonim ***** válasza:

-es hat valljuk be oszinten!!!!!

1938-ban budapesten a vallasos zsidosagnak vajmi keveske-(annyi se!!!!)-koze lehetett a kommonistakhoz,amit oly honfiui buzgo hevvel propagal ez a meshuga goya kerdezo!!

gyanitom erosen ez is csak egy troger antiszemita patkany jobber probanaci!!

2014. jan. 28. 04:38
 25/25 A kérdező kommentje:

így van, bárki oda tud illeszteni bármit, de ez nem cáfolat, csak feltevés, tekintve hogy a képnek gyakorlatilag igaza van, ahogy azt már több képen és írásban is bemásoltam korábban ide.

cáfolni úgy lehetne, ha vki mutatná az eredeti képet a 38-as vallási találkozóról.

vallásosak, vagy nacionalisták, ahogy az egyes írek és egyes magyarok is szeretik nyomatni az ősi gael nyelvőket, meg a rovásírást.

lukács-löwinger györgy és hatvany-deutsch lajos és vas-weinberger zoltán gazdag, vallásos zsidó családból jön. utóbbi miatt lett a rákosi-négyesfogatból néha ötösfogat.

nem lehet nem figyelmen kívül hagyni, hogy zsidó származásúak, mégha nem is vallásosak mennyire aktívak voltak a kommunizmusban.

hiába állnak ki ortodox usidók Vona Gábor mellett, attól előbbi még tény marad.

[link]

hisz pl ezért lett a numerus clausus

[link]

azért jóval több kereztény pap halt meg ártatlanul a vörös terrorban, mint zsidó rabbi. ezt azért lássuk be.

ugye jönnek babarczy eszterék, ungváriék és mondják: a magyarok szinte mind nácik voltak, kegyetlenebbek mint a németek, fasiszták, akik min. passzívan nézték ahogy elhurcolják a holokasuztba a zsidókat.

és kedvencem ungvári mérhetetlenül primitív mondata, miszerint a "keresztény középosztály a zsidók kirablásában jeleskedett".

na most ha ezzel a buta mentalitással haladunk tovább, akkor mit tettek a zsidók a magyarokért a vörös terrokor, mit tettek az ávó alatt, kommunista diktatúra alatt, persze ezt én nem róvom mert, mert értelmesebb vagyok, mint ungvári és babarczy. csakhát ilyenkor jogosan következik számukra ez a kérdés.

a származás determinálhatja az identitást, és legötbb esetben meg is határozza, ugorjuk át az általános részleteket. nem középsikolás fokon.

garbain kívül akkor ugye mondasz magyar vezetőket a kormányban?

nem letagadni kell, az nem segít.

2014. jan. 30. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!