Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent héberül az alábbi...

Mit jelent héberül az alábbi kép felirata?

Figyelt kérdés

itt egy link:

[link]

vagy ha már nem működik, akkor ugyanez, itt:

[link]

2014. jan. 19. 11:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
JoD, nem jog, igen, elnézést, túl gyorsan gépeltem :)
2014. jan. 21. 07:06
 12/25 anonim ***** válasza:

Szo ELEJEN a dupla jod szerintem is idegen szavakban fordul elo.

Izraelben mar szinte senki nem beszeli a jiddist (az egeszen szelsoseges haridim-en kivul), ebben igazad van. EPPEN EZERT ma mar ez hagyomanynak szamit, es nehany fiatal megtanulja, CSAK hagyomanyorzo celbol (de persze a normal eletben sosem beszelik).

2014. jan. 21. 07:39
 13/25 anonim ***** válasza:

12-es!

tevedsz!!meg sokan es sok-sok varosban,kibbucban,moshavban beszeljuk az echt yiddisher-t!!

pl,; petah tikvah jo 80%a beszeli!!

2014. jan. 22. 03:23
 14/25 anonim ***** válasza:
Asher, sajnalom, nem tudtam.
2014. jan. 22. 07:00
 15/25 A kérdező kommentje:

üdv, innen való a kép:

[link]

tanácsköztársasági, vörös terrorbéli, erről mi a vélemény?

mi a vélemény amúgy? és mi a véleménye a zsidóságnak erről a képről, és arról ami közöl, közölni akar?

2014. jan. 23. 12:22
 16/25 anonim ***** válasza:

nincsen rola velemenyem!!

elegge otromba hamisitas a kurucinfo.hu-rol!

az ere'deti foto ugyanis 1938-bol valo a budapesten megrendezett okumenikus kongresszusrol!!

2014. jan. 24. 02:52
 17/25 A kérdező kommentje:

ja, ha hamisítás az más, nem mintha befolyásolná a tényeket:

[link]

[link]

de honnan tudjuk, hogy hamisítás, megvan valahol az eredeti kép? mi ez a helyszín? mi ez az esemény?

2014. jan. 24. 16:11
 18/25 anonim ***** válasza:

kerdezo!!

nem tudsz olvasni se??

ott irtam!!eukariszta kongresszus budapest 1938!!

----------------------------------------------------

a yiddisher nyelv!!

ertedetileg a handlerek szovetsege talalta ki egyetemes nyelvnek a kereskedeshez hogy ne kelljen orszagonkent tolmacs utan futkosni a handlereknek!!

2014. jan. 25. 01:17
 19/25 A kérdező kommentje:

a hivatalos nevét kérdeztem, viszont továbbra se látok sehol egy eredeti fotót, vagy indoklást, hogy honnan lehet ezt tudni

tehát betudom ezt a egy bolsevik hamisításnak. mivel én beírtam a keresőbe, de nem adott ki semmit korábban

2014. jan. 26. 09:00
 20/25 A kérdező kommentje:

semmilyen képet, ami hasonló lenne, mielőtt még ebbe is belekötnél

bolsevik hamisítás, bolsevik mentegőtés?

vélemény a többi képre?

"azért volt Garbai Sándor, magyar miniszter a kormányban, hogy legyen aki aláírja szombaton a törvényeket/halálos ítéleteket.

a többi irányító, zárójelben a eredi nevükkel (magyarosítottak, tán az ő céljuk is az volt, hogy ne derüljön ki, hogy mind zsidó):

kun (kohn), pogány (shwartz), erdélyi (ehrlich), landler, varga (weiszfeld), rákosi (rosenfeld), kunfi (kunstatter), böhm, szamuely (Szamueli), kalmár (kohn), lukács (löwinger), ágoston (augenstein), robinovics, szántó (schreiber), hevesi (honig), mind zsidó volt,

ráadásul lukács-löwinger györgy és hatvany-deutsch lajos és vas-weinberger zoltán gazdag, vallásos zsidó családból jön. utóbbi miatt lett a rákosi-négyesfogatból néha ötösfogat.

* farkas mihálynál nem írja a wiki, hogy zsidó lenne, csak a fiánál, farkas vladimirnél, aki kegyetlen ÁVH-s kihallgatótiszt volt: "Kommunista elkötelezettségű magyar zsidó családba született Kassán"

2014. jan. 26. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!