Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tanulsz vagy beszéled a japán...

Tanulsz vagy beszéled a japán nyelvet?

Figyelt kérdés
...Vagy tudsz olyanról aki tanul vagy tud? Esetleg japán ismerős? Megjegyzem: NEM kínaiul!!!!! Légyszives ne írjatok hülyeséget, hogy pl:"ja tudok: magaszakiajdecsóró!" Nem vicces... egyáltalán.
2009. dec. 1. 21:09
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:

Én először angol magyarázattal kezdtem el tanulni a japán nyelvtant. Értettem is...(na jóó nem mindent, de a többségét igen xD) Sok anime-t meg japán filmet nézek + van egy magyar oldal ahol lehet tanulni. :)

[link]

2011. ápr. 15. 21:59
 32/35 A kérdező kommentje:
Én is főleg angol oldalakról informálódok, de még tanulásom legelején sűrűn látogattam a japán pelceket, de az már nem igazán elég... Én főleg japán drámákat nézek meg dalszövegeket fordítok. Sajnos japán tanárt még nem láttak szemeim, japán embert is csak kétszer láttam életemben...:S Na de ganbarálok és egyszercsak eljutok Japóba...:)
2011. ápr. 18. 21:59
 33/35 IvyLeague válasza:

Én két hete kezdtem japánul tanulni, úgy, hogy felhívtak a fősuliról hogy aktiváljam a félévemet, és akkor japán szakirányon folytathatom a tanulmányaimat. Belementem, és szó szerint beledobtak a mély vízbe, mert a többiek már ismerték a hiraganákat, katakanákat és egy-két kanjit, nekem meg tök új volt az egész. 3 tanárom van, 2 japán nemzetiségű, 1 pedig magyar. Tök jófejek, készségesek, türelmesek. Azt mondták semmi gond nincs azzal, hogy egy hónapot lemaradtam, hétvégén tessék begyakorolni az írásjeleket és annyi. Van egy 900 Ft-os írásgyakorló munkafüzetem, Magyarországi Japán Nyelvoktatók Társasága Hiragana és Katakana japán írás munkafüzet a címe. Ezen kívül be kellett szereznem tőlük egy japán-magyar és egy magyar-japán szószedetet, darabját 1500 Ft-ért, plusz egy másik 1500 ft-os vastag nyelvkönyvet. Ezen kívül pedig Kiss Sándorné - Székely Katalin Japán nyelv könyvét kell beszereznem. :) Az meg olyan 2800 Ft könyvesboltban.

Aki meg akar tanulni japánul, annak a hiragana-katakana munkafüzetet erősen ajánlom, mert baromi hasznos.

Innen le lehet tölteni: [link]

Arról hogy nehéz-e nem tudok nyilatkozni. Nézőpont kérdése. Gyakorlás nélkül: nehéz, gyakorlással: könnyű. Nem szabad lemaradni, folyamatosan tanulni kell, írni, írni, írni, olvasni, olvasni, olvasni. :) Hajrá!!!

2011. okt. 22. 00:07
 34/35 anonim ***** válasza:
Én is beszélek japánul. 10 éve foglalkozom a japánnal, mint nyelvvel, az élettársam is japán (egyáltalán nem beszél magyarul).
2012. dec. 30. 20:10
 35/35 anonim ***** válasza:

Csak hogy legyen ilyen is: nem tanulom és nem is beszélem. Pedig lehet megérné, meg állítólag nagyon szép ország, nagyon modern, fejlett, gazdaságilag sem gyenge. Csak valahogy idegenkedek a túlzott kulturális távolságtól! Ráadásul úgy hallottam, hogy nem épp könnyű a nyelv sem. Ha akarnám sem tanulnám, nincsen egy 3. idegen nyelvre energiám.

Környezetemben sem tudok olyanról, aki egyáltalán tanulná a japánt, nem hogy beszélné. Mindenki angolul vagy németül tanul, azt is azért mert kötelező. Alig van, aki oroszozik, spanyolozik, franciázik, olaszozik, vagy egyéb idegen nyelvet tanul

2012. dec. 31. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!