Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet válasszam?...

Melyik nyelvet válasszam? Ukrán, vagy szlovák?

Figyelt kérdés

Szeretnék magamtól megtanulni valamelyiket, csak nem tudok dönteni. Elhelyezkedés, vagy ilyesmi most nem érdekel, mert ez csak hobbi, és B2-es szinten akarom elsajátítani úgy, hogy mindennap foglalkozok vele több órát, így remélem 3-4 hónap alatt sikerül.

De szerintetek melyik könnyebb vagy szebb vagy hasonló? :)

Melyik nyelvet válasszam és miért?

Előre is köszönöm, nem tudok dönteni. :/

2014. jan. 5. 20:14
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
És milyen anyagból tanulod? :)
2014. jan. 5. 22:34
 12/23 anonim válasza:
Bocsi, tanulNÁD* :D
2014. jan. 5. 22:35
 13/23 A kérdező kommentje:
Legfőképpen internetes. :)
2014. jan. 5. 22:38
 14/23 A kérdező kommentje:
Más nincs, de angolul-németül jól tudok.
2014. jan. 5. 22:38
 15/23 anonim ***** válasza:
ukrán
2014. jan. 6. 00:54
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az ukrán szebb, és onnan már az oroszt is könnyebb megtanulni. De attól függ, hogy mit szeretnél vele. Ha sokat jársz Szlovákiába-Csehországba, akkor a szlovák jobb. De én ukránt tanulnék inkább.
2014. jan. 6. 17:46
 17/23 anonim ***** válasza:
63%
Szlovákiában jobban elboldogulsz magyarul, mint Ukrajnában magyarul. Ráadásul aki ukránul tud, az oroszul is. Ukrajna 40-50 milliós ország, Szlovákia asszem 5,5 belőle félmilliónál több magyarral. Inkább szlovák tanuljon magyarul, mint fordítva én azt mondom :P
2014. jan. 7. 10:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ukránul még nem próbáltam megtanulni, de arról biztosíthatlak, hogy a szlovák nyelvtan hihetetlen nagy szívás. Nekem legalábbis.

A szlovák előnye, hogy legalább latin betűkkel írnak, az is valami. Ez főleg a nyelvtanulás elején előny (nem kell újra tanulnod az ábécét és az olvasást) és amikor vizsgázni kell. Ott ugyanis kézzel kell írni, és úgy gondolom, a cirill betűs írást sokat kell gyakorolni, hogy egyszerre legyen elfogadhatóan gyors és olvasható.

2014. jan. 7. 14:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem olyan nagy ördöngösség azért a cirill betűs írás és olvasás.:)

Én vajdasági vagyok, magyar nyelvű iskolába jártam, általános iskolás 4. osztályban kezdték nekünk tanítani a cirill betűs írást (heti 3 tanóránk volt, nyilván nem kifejezetten az írás megtanulása érdekében, tehát azért mást is csináltunk), felsőbe már mindenki úgy ment, hogy ezt elsajátította, és akkor már kizárólagosan a cirill betűket kellett használni, minden dolgozatnál is. Mi egy évvel előbb kezdjük az iskolát, egy 10-11 éves pedig nem mondható szerintem kimondottan kisgyereknek, szóval szerintem tényleg nem egy nagy dolog.

Az olvasás van, akinek még középiskolában is döcögősen megy, de ha van benned egy minimális nyelvérzék, akkor nem lesz vele gond. Nekem mindig ment folyékonyan. :)

2014. jan. 7. 16:54
 20/23 anonim válasza:
67%
én a szlovákot ajánlom, mert ahogy előttem is említették, csehül is fogsz tudni. nekem tetszik a nyelv, én is szintén tanulom, és ha van akaraterőd hamar fog is menni, szerintem nem nehéz nyelv.igaz hogy a nyelvtant nem lehet a magyarhoz hasonlítani, de így legalább fogod tudni a szláv nyelv gramatikáját.
2014. jan. 9. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!