Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van ez a néhány mondat...

Hogy van ez a néhány mondat németül?

Figyelt kérdés

1. Szeretnék neked néhány kérdést feltenni.

2. Rendben, mondjad csak.

3. Hogy telik általában a hétvégéd?

4. Szoktál olvasni?

2014. jan. 5. 13:52
1 2
 1/11 anonim válasza:

1. Ich möchte dir eine Frage stellen.

2. In Ordnung, sag mal.

3. Wie verbringst du im Allgemeinen das Wochenende?

4. Lernst du?

2014. jan. 5. 14:05
 2/11 anonim válasza:
Vagy esetleg az utolsót valahogy úgy, hogy "Lernst du gern?", azaz "Szeretsz olvasni?"
2014. jan. 5. 14:06
 3/11 anonim válasza:

Az olvasni igen az a lesen, a lernen az pedig a tanulni.

Szóval: Liest du gern?

2014. jan. 5. 14:13
 4/11 anonim válasza:
ige*
2014. jan. 5. 14:13
 5/11 anonim ***** válasza:

1. Ich möchte dir paar fragen stellen!

2.In Ordnung,sage nur.

3.Wie verbringst du dein Wochenende?

2014. jan. 5. 15:04
 6/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, hogy rászánta az idejét, hogy nekem válaszoljon, én nem akarok kötekedni, de ilyen kötekedős típus vagyok, és most fontos lenne, hogy teljesen helyesek legyenek a mondatok, úgyhogy bocsi, de:

Az első válaszoló válaszában azon kívül, hogy az olvasni az lesen, nem lernen, a néhány kérdés az einige Fragen, nem eine Frage (egy kérdés). A többi talán jó, de nem tudom.

Az 5. válaszban meg szerintem az első mondatban kell oda egy ein, anélkül nem helyes, vagy legalábbis én még nem hallottam úgy. ..ein Paar Fragen. Illetve a mondd csak az úgy jó, ahogy az 1. írta, sag mal, nem sage nur.

De amúgy tényleg bocsi, nekem valahogy a mániám, hogy ki kell javítanom mindenkit. Magamban meg nagyon nem vagyok biztos, ezért kérdeztem inkább itt meg a mondatokat. De így azt hiszem már össze tudom rakni őket.

2014. jan. 5. 15:59
 7/11 anonim válasza:
Ja igen, igaza van a 3-asnak. Benéztem. Nem "lernen", hanem "lesen". Szóval "Liest du gern?"
2014. jan. 5. 17:33
 8/11 anonim válasza:
És a kérdezőnek is igaza van, azt is benéztem, nem "eine", hanem "einige", de...ha már a másik verzióról van szó, akkor viszont már kis betűvel kell írni: "ein paar Fragen". A "paar" csak akkor nagy kezdőbetű, ha főnévről van szó. Csak hogy vissza is vágjak egy kicsit.:P:D De amúgy köszi a kiigazítást.
2014. jan. 5. 17:38
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, ein paar Fragen! :)
2014. jan. 5. 18:36
 10/11 Grétiske válasza:
Ha a kérdező ilyen jól tudja,minek kérdezi?
2014. márc. 6. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!