Hogy kell ejteni az Amerikai Egyesült Államok fővárosát New Yorkot, /nú jork/ vagy /nyú jork/?
Figyelt kérdés
2013. dec. 15. 02:15
11/18 anonim válasza:
Ez jó volt nagyon... :D Pedig már olvastam is ezt a beugratós viccet... :D Szép volt!
12/18 anonim válasza:
A #9esnek a helyes kiejtése Nyü jork tompa r-el.
14/18 anonim válasza:
Frank Sinatra előadásában így ejtik,ő csak tudja:
http://www.youtube.com/watch?v=9KJQNMqVIug
Szerintem az ott lakók kiejtése szerint kell kimondanunk,a mi fővárosunk sem bjúdöpesszc!
15/18 anonim válasza:
Washington az Amerikai Egyesült Államok fővárosa.
17/18 anonim válasza:
Igen, én is csak megerősíteni tudom, hogy Washington D. C. az Egyesült Államok fővárosa.
18/18 anonim válasza:
Miután megállapítottuk, hogy az Egyesült Államok fővárosa Washington D.C. nem pedig New York, hanem Washington D.C., rátérek a kérdésre:
-brit angolban "nyú", az amerikaiban viszont van egy tendencia, hogy a hosszú ú-t megelőző d-t, n-t nem lágyítják gy-vé, illetve ny-nyé. Tehát "nú jork", és még annyit, hogy nem két külön tagként mondják, szünetet tartva a szavak közt, mint mi, hanem egyben, kb. "nújOrk", és a második szótagra téve a hangsúlyt, az elsőt kicsit elharapva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!