Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Honnan lehet megtudni hogy...

Honnan lehet megtudni hogy írásban mit jelent az arabul akármilyen szó is? Hol fordítjátok le?

Figyelt kérdés
PL. salam meg ezek. mert googléba ha lefordítom nem így írja ki betűkben,hanem arabul

2013. dec. 12. 12:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Mit fordítasz mire?
2013. dec. 12. 12:32
 2/18 A kérdező kommentje:
hát bármit, mert én szoktam beszélni arabokkal, és chbik meg 7obi ezeket írják és fogalmam sincs mit jelent
2013. dec. 12. 12:40
 3/18 A kérdező kommentje:

w ba3d

chkoun inti

bnayya wala tfoll

bayna rahi la7kika

barra mala rabbi m3aak

2013. dec. 12. 13:01
 4/18 anonim ***** válasza:

w ba3d - وبعد (és utána) pl.

Ez az arab chat abc, a google fordítóba ha beírod, átírja rendesen. Mondjuk általában nyelvjárásokat szoktak így írni (pl. marokkóit Franciaországban), így lefordítani nem nagyon fogod tudni azzal.

2013. dec. 12. 14:42
 5/18 anonim ***** válasza:
Szia! A chbik azt jelenti mi az?mi van? A 7obi azt jelenti életem ,szivem. Mondjuk a szivemet mondják ro7i -nak is. A salam köszönés. A szövegböl amit irtál az egészet nem tudom,a rabbi istent jelent az tuti.Az enti nő nemű valakit mint a she az angolban.
2013. dec. 16. 22:40
 6/18 anonim ***** válasza:
33%

Javítàs: a ro7y lelkemet jelent. روحي

Javaslom hogy ha ennyire èrdekel az arab nyelv, tanulj meg olvasni ès írni arabul, ez sokat fog segíteni abban, hogy amit hallottàl vagy làttàl, àtbírjad fordítani a fordítòval. Èn pèldàul segíthetek ebben. Ha szeretnèd.

2014. jan. 17. 23:19
 7/18 anonim ***** válasza:
52%

Az anti/enty tèged jelent. Ès nö vagy. Ha fèrfi lennèl ès ha arabul valaki meg akar szòlitani, ,,te,, anta /enta lesz amit mondani fog.

Huwa az ,,ő'' ha férfiről van szó és ha nőről akkor hiya lesz.

Stb.....

2014. jan. 17. 23:37
 8/18 anonim ***** válasza:
Aaliyah!:) Én az "ő" ha nőről van szó úgy hallottam "getli"nek mondják.(kiejés szerint irtam,lehet nem jol irtam) Vagy mit jelent pontosan ha nem azt,h.ő?De mondjuk én a tunéziai arabot kapisgálom..Ha jól gondolom te egy másikat..?Mert ugy hallottam tök más pl.a tuneziai meg pl.egyiptomi.Én tudok már írni arabul,nem volt nehéz picit volt csak ,hogy hogyan melyik betűt mikor,hogy lehet összekötögetni...:) Olvasni is eltudom az arab szövegeket,csak értelmezni nem tudom mit jelent.
2014. jan. 20. 00:55
 9/18 anonim ***** válasza:
Èn kapisgàlom az iraki arabot ès a szrandard arabot amelyet minden arabnak tudnia kell bàrhonnan is valò.
2014. jan. 20. 15:55
 10/18 anonim ***** válasza:
Èn kapisgàlom az iraki arabot ès a sztandard arabot amelyet minden arabnak tudnia kell bàrhonnan is valò.
2014. jan. 20. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!