Helyes így ez a szöveg? (olasz)
Figyelt kérdés
In Italia ci sono molti feste: feste popolari, feste religiose e feste nacionali. Le feste religiose sono il Natale, l'epifania, la pasqua e il ferragosto. Tra queste la piú importante é il Natale. Il Natale i bambini aspettano Babbo Natale che porta regali. La famiglia addobba l'albero di Natale. Gli italiani mangiano per esempio pollo arrosto e il panettone, e bevono spumante. Epifania é la festa molto importante per i bambini. Appendono delle calze al camino per la Befana, che porta regali e dolci o carbone ai bambini cattivi.2009. nov. 22. 08:45
1/10 aulac válasza:
nacionali --> nazionali
feste --> vacanze?
La famiglia addobba l'albero-->la famiglia decora l'albero
bevono spumante-->bevono champagne
Az utolsó mondattal nem tudok mit kezdeni.
2/10 anonim válasza:
Én csak az előzőtől szeretném megkérdezni, hogy a spumante szerinte miért nem jó szó a szövegben? Néhány hónapja tanulok még csak olaszul, és mi ezt a szót tanultuk a pezsgőre. A champagne nem túl franciás?
3/10 aulac válasza:
10:33-nak.
Mert szvsz a "spumante" mindenféle "habzóbort" jelent, beleértve a pezsgőt is.
4/10 aulac válasza:
Az első vagyok.
Természetesen elírtam. :/
Helyesen: pezsgő = sciampagna
5/10 anonim válasza:
che porta i regali
L'Epifania é una molto importante festa per i bambini(így jobb).
az utolsó mondat elejét én sem értem.
a la festa pedig jó nem kell vancanze, mert az az ünnep
6/10 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy jó, de az akar lenni, hogy felakasztják a zoknikat a kandallóra a befánának aki hozza az ajándékot
2009. nov. 22. 21:20
7/10 anonim válasza:
akkor nem 'delle' hanem simán 'le'
8/10 anonim válasza:
nem molti, hanem molte feste vagy tante feste
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. nov. 26. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!