Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Oroszosok! Ti kb. Mennyi...

Oroszosok! Ti kb. Mennyi ideig, milyen gyorsan tanultátok meg a cirill betűket?

Figyelt kérdés

2013. nov. 28. 17:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%
Én régen tanultam, a '80 - as években általános iskolában, nem is sokra emlékszem. De ácsi. Egy művelt ember ismerje már a cirill (és a görög) betűket akkor is, ha egy szót nem tud oroszul. Fél óra alatt - ha nem is tökéletes kiejtéssel - meg lehet tanulni.
2013. nov. 28. 17:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Pár hét alatt.
2013. nov. 28. 17:53
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát elég eltérő válaszokat kaptam. :) Egyébként ismerem a cirill betűket, beszélek is oroszul, tehát nem nagyon értem miről beszélsz. Az átlagember szerintem amúgysem ismeri a betűket.
2013. nov. 28. 18:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Én meg úgy vélem, hogy sokan ismerik a cirill betűket. Én pl. kamionos vagyok. Tanultam régen oroszt, de kevésre emlékszem, ha beszélnek hozzám szláv nyelven - nem csak oroszul - kb. tudom, hogy miről van szó, mit akarnak tőlem. Mikor kint voltam a ruszkiknál, el kellett olvasnom valahogy a táblákat, mert nem mindenütt - mint pl. a görögök - írják ki latinul. Ugyan volt - nálam idősebb - kollégám, aki nem tudott olvasni, de csodálkoztunk is, fiatalabbak, hogy lehet, hogy nem ismeri a cirill betűket, mikor mi tudjuk. Szóval nem egy nagy dolog.
2013. nov. 28. 18:30
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja, hát ha a munkádhoz kapcsolódik, akkor jó, hogy ismered őket. De gondolom a japán szótagábécét nem ismered, mert nem sűrűn mászkálsz arrafelé kamionnal :P

Na, aki nem jár szláv nyelvterületen, annak pont ennyire nincs szüksége a cirill betűkre sem.

Sose tanultam oroszt, de ahogy elnézem, kb egy hét alatt kényelmesen meg lehetne tanulni a betűket.

2013. nov. 28. 19:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Kb. két nap alatt. :) A cirill betűk a legkevesebb annak, aki oroszul tanul.
2013. nov. 28. 19:55
 7/11 anonim ***** válasza:
2 óra alatt xd Semmi az egész..
2013. nov. 28. 21:11
 8/11 anonim ***** válasza:
2 hét.
2013. nov. 29. 20:01
 9/11 anonim válasza:
Magukat a betűket én egy nap alatt megtanultam,1 hétig gyakorlod és akkor tökéletesen menni is fog,hidd el nem nehéz,és logika is van benne.Segít az is hogy kitalálsz magadnak szavakat,és azokat írod át cirill betűkkel,én pl. újságcikkeken gyakoroltam.
2013. nov. 29. 22:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyetértek az első hozzászólóval. Az ABC végén akadnak szokatlan dolgok, de nem több idő mint a rovást megtanulni.
2013. nov. 30. 03:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!