Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolban ezek hány szótagnak...

Angolban ezek hány szótagnak felelnek meg?

Figyelt kérdés
Verset kell fordítanom. Ha két magánhangzó van egy szóban, akkor azt egy vagy két szótagnak számolom, ha egynek hangzik, amikor kimondom? Egyáltalán, hogy számolom angolban a szótagokat? Pl.: because, their, weaponize, eat, mouth

2013. nov. 4. 08:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, a kiejtést kell alapul venni.
2013. nov. 4. 08:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

<< ha egynek hangzik, amikor kimondom? >>

??? Nem is értem a kérdést. Ha egynek HANGZIK, akkor az egy magánHANGZÓ:

bi - kóz 2

déjr 1

we - po - nájz 3

ít 1

mát 1 ennél itt nem mertem közelítőbb átírást adni, (máusz?) mert az "áu" egy hajlított magánhangtó, (ettől még csak egy!) csak nem akartam hogy összezavarjon ha két BETŰVEL írom le magyarul is.

2013. nov. 4. 08:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A diftongus minden nyelvben egy szótagnak számít, amit nem ejtünk az pedig nem szótag.
2013. nov. 4. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
*Helyesbítek, minden általam beszélt nyelvben egy szótagnak számít, kivéve a magyart, ahol nem ismerik el h a standard nyelvben vannak diftongusok (pedig könnyen bizonyítható).
2013. nov. 4. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolsó: csak mondom, a kérdező gyaníthatóan nem hallotta még a "diftongus" kifejezést, ha még a hangzók és a betűk különbségére is rá kell vezetni. :) Csak mondom...
2013. nov. 4. 10:03
 6/7 anonim ***** válasza:

"ki kÉJne hányni a ganyÉJt a desznyAÚKtÓUl."

Szóval arra célzott, hogy a nagybetűs részek (ÉJ, AU, ÓU) a diftongusok, és igen, (magyarul is) egy-egy magánhangzónak számítanak.

2013. nov. 4. 10:07
 7/7 anonim ***** válasza:

ZtheJ,

Kétlem h verset fordít és ne hallott volna diftongusokról :D

És nem, nem arra céloztam, nem véletlenül írtam, hogy a standard magyarban. Itt és most nem vezetem le, de anno 100 éve ebből írtam az egyik szakdogámat :D

2013. nov. 4. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!