Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az akcentus mennyi év után...

Az akcentus mennyi év után tünik el, vagy hagyja el beszélő?

Figyelt kérdés

Elsősorban azok véleménye várnám, akik tanult magyar beszélnek. Félig magyar vagyok, tanitott anyám magyart sokáig és beszélek magyar, de nagyon rossz kiejtésem. 7 éve élek itt, sokszor nem értik mit mondok és mondom el háromszor egymást után, mosolyognak rám. köszönöm.

ez nem én fiókom, barátomé. én csak irok bele kérdést.

2013. okt. 15. 14:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy valaha is eltűnik az akcentus. Nyelvérzéktől függ.
2013. okt. 15. 14:51
 2/8 anonim ***** válasza:
A korodtól is függ. Nem mindegy, hogy 10 évesen kerültél ide, vagy 40 évesen. Amúgy ez egyéntől is függ, nincs rá szabály vagy képlet.
2013. okt. 15. 15:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsiságból kérdezem: Melyik az anyanyelved? Csak azért, hogy milyen akcentust ilyen nehéz megérteni itt.
2013. okt. 15. 15:10
 4/8 A kérdező kommentje:
21 éves jöttem ide. angol (ausztrál) anyanyelvem.
2013. okt. 15. 15:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát igen, az angol hangzói tényleg eltérnek a magyartól. A magyarban kicsit keményebbek a mássalhangzók, és a magánganzókat nem hajlítjuk. Amennyire tudom, az angol szívesen hajlítja a magánhangzókat. Viszont a magyar magánhangzók hossza gyakran fontos a megértésben. (Az 'a' rövid, az 'á' hosszú, stb.)

Angol anyanyelvű ismerős is mondta már nekem, hogy "láttó", rövid á-val, és nagyon nehezen értettem meg, hogy "látó"-t akar mondani. :)

2013. okt. 15. 16:10
 6/8 A kérdező kommentje:
igen, hangsuj problemám van sok. ausztrál angol orrhang beszél, gyorsan mondja szavak majdnem zárt ajakkal. néha brit angol sem érti teljes mit mondok angollal neki.
2013. okt. 15. 19:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha 21 évesen jöttél, akkor lehet, hogy kelleni fog még 7 év, vagy több.

De ne az legyen a cél, hogy teljesen eltűnjön az akcentusod, csak hogy érthetőbb legyen. Az már bőven elég. :)

2013. okt. 15. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:

tv, feliratos film, barátok, szerelmek, hangos olvasás segíthet. jobbá válna a helyesírásod, és a ragozásra is ráállna a füled.

sok sikert :)

2013. okt. 17. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!