Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen a spanyol és kínai...

Milyen a spanyol és kínai akcentus?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Úgy értem, hogyha egy kínai vagy egy spanyol magyarul beszélne, akk milyen betűket, szavakat hogy mondana stb.

2013. aug. 7. 10:45
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

A kínai az "l"-et és az "r"-et keverné.

A spanyolnak az "ö", "ü"-vel lenne baja, helytelenül használná a alanyi és a tárgyas ragozást.

2013. aug. 7. 11:14
 2/5 anonim ***** válasza:
A japán keveri az "l"-et és az "r"-t.
2013. aug. 7. 14:28
 3/5 anonim ***** válasza:

A kínaiban nincs 'r' hang. Nem hallottam még kínaiakat magyarul beszélni, viszont beszélek kínaiul, a hehezetes betüket (th, ph, kh) tudom még elképzelni, valamint azt, hogy a másképp hangsúlyozzák egy szón belül a szavakat, mint egy magyar anyanyelvü beszélö. A magyar kiejtésben az elsö szótag kapja a föhangsúlyt, a páratlan szótagok részhangsúlyt kapnak, a (standard vagy "irodalmi") kínaiban majdnem minden szótag önálló hangsúllyal bír (ami a 4 hangsúly valamelyike), a hangsúlytalan szótagok összetett szavakban fordulhatnak elö vagy partikulákban, sb.

'gy' hang nincsen, a 'ty'-hez egyfajta sejpített 'cs' áll a legközelebb a kínaiban, 'ny' csak a különféle nyelvjárásokban létezik. 'Ü' van, de 'ö' csak nyelvjárásokban.

2013. aug. 7. 15:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Első: mi az az alanyi és tárgyas ragozás? Példákat mondj légyszi, ne definíciót.
2013. aug. 8. 16:09
 5/5 anonim válasza:
100%
Én beszélek spanyolul és az AIESEC-nél dolgozom átirányítóként! Múltkor éppen egy spanyol embert tanítottam magyarra és pl ezt a mondatot : Az a hűtőszekrény piros...így mondta ki: Áz áhútósszszszzszsékrenj pírós
2014. febr. 25. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!