Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Elég sokat olvasom itt a...

Elég sokat olvasom itt a szlovák-magyar trianon meg stb. dolgokról. Szeretném ha az én véleményemhez is hozzaszólnátok. Hogy mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
szóval annyi az egész hogy én egy szlovákiai magyar vagyok, szlovák állampolgársággal soha nemis akartam felvenni a magyart mert nincs értelme ha itt lakok. nemzetiségem viszont magyar amit nem tagadok meg soha sehol. és hát az itt a bökkenő ebben a Felvidéki népben hogy az emberekben már az álltalános iskolában belenevelik hogy ők "magyarok akiket elloptak a szlovákok" (lényegében) szlovák nyelvet se tanítják úgy ahogy kellene mert ugy minek is?! hisz magyar vagy. de ha itt szlovákiában akarsz élni továbbra is akkor bizony nagy szüksége van az embernek a hivatalos nyelvre. az nélkül lassan már levegőt se vehetek. szerencsések közé tartozom mivelhogy álltalános végén észbe kaptam és szlovák nyelvű középiskolába mentem hogy legalább kicsit megtanuljam a nyelvet ami sikerült is. na de lényeg a lényeg hogy miért van az hogy a tanárok akik nagyon jól tudják hogy a gyereknek a későbbiekben szüksége lesz a szlovák nyelvre, mégse tanítják rendesen. (ez alatt azt értem hogy ha ismerem az alap szavakat az írásbeliket pedig lemásolom a konyvből a tanár beleegyezésével akkor már nem buktatnak meg) akkor most itt ki a rossz és ki akar jót a gyerekeknek? és főleg hogy mire jó ez hogy itt szlovák földön, szlovák gyűlölő embereket próbálnak nevelni?

2013. okt. 10. 22:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A Szerbiai vagyok. Nekem az a véleményem, hogy meg kell tanulni mindkét nyelvet, de a magyar az anyanyelved, s a szlovakot nem tanulhatod olyan szinten mint a magyart. Én már sajnálom, hogy szerb középiskolába íratkoztam, az igaz, hogy sokkal jobban megtanultam a nyelvet mint előtte, de ahogy az előttem író mondta, nem Petőfiről tanultam, hanem Karadzicről meg hasonlók. Sajnálom hogy vannak olyanok akik szégyelik a magyarságuk, vagy vannak akik nem szégyelik kimondottan, de ha pl. Magyaro. és Szerbia mérkőzést játszik, nekik az a normális, ha annak az országnak szurkolnak ahol élnek. És mi hasznuk van abból, hogy azoknak az oldalát támogassák, akik a foguk hegyére se kívánnak, csak arra vagyunk jók, hogy adót fizessünk?! Tudom hogy mindenki gondol amit akar, de nekem ez a gondolkodásmód felfoghatatlan. Nem vagyok népgyűlölő, vannak szerb barátaim is, nincs bajom velük míg nekik se velem, de nekem az, hogy mi vagyok mindig fontosabb volt annál, hogy hol élek.
2013. okt. 13. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!