Jó angolosok az alábbi mondatban miért van a believe előtt to prepozició? A többit lsd. Lent
First Mark was the only one to believe in the innocence of the accused.
Előszőr Mark volt az egyetlen, aki hitt a vádlott ártatlansábában. Én itt nem to -t írtam volna, hanem (who)-t.
Az ott nem prepozíció, hanem infinitív jel. Böngészd át a példákat.
Akkor így lenne:
First Mark was the only one who believed in the innocence of the accused.
Eltévesztettem, miért van a believe infinitivben? Az általad ajánlott mondatokban nem találtam hasonlót.
Kérnék valakit, hogy magyarázza el nekem a példa mondatomat. Köszönöm!
És a mésodiknak is igaza van, hogy ha who-t használsz, akkor nem elég a to-t lecserélni, a believe alakját is meg kell változtatni:
First Mark was the only one who believed in the innocence of the accused.
First Mark was the only one to believe in the innocence of the accused.
mert ez egy to + Infinitív szerkezet, de ha a "believe" nem infinitív hanem már ige egy mellékmondatban, akkor a megfelelő időbe kell rakni (believed).
Ezt a to + Infinitív szerkezetet egyébként sok mindenre használják (elvont főnevek vonzataként, elvégzendő feladatokra stb.), és arra is érdemes figyelni hogy bizonyos szavak to helyett pl. of vagy for-s szerkezet van...
De pl. a fentihez hasonló helyzetek, amikor a to+Infinitív természetesebb mint a who-s mellékmondat, ezek az egyediséget, kiemeltséget jelző szerkezetek után:
first...
last...
only...
-est (leg -bb)
...th (-ik)
+ főnév + to + Infinitive
The bravest man ever to walk the Earth.
A legbátrabb ember, aki valaha járt a Földön.
The 9th racer to finish the course.
A kilencedik versenyző aki teljesítette a távot.
de példa amikor más a jelentéstartalom:
He was the best man for getting the job done.
-> Ő volt a legalkalmasabb ember a munka elvégzésére.
He was the best man to get the job done.
-> Azok közül, akik elvégezték a munkát, ő volt a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!