Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Német vagy francia?

Német vagy francia?

Figyelt kérdés

Nyelvet szeretnél váltani. Most latint tanulok, idén kezdtem, a némettel vagy franciával is nulláról indulnék..

Ti melyiket ajánlanátok és miért? (A francián állítólag kevesen vannak és aranyos a tanár, a német tanárról is jókat hallottam).

2013. okt. 3. 18:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt válaszd amelyiket szerinted többet tudsz majd használni az életben. Én ezért javasolnám a németet.
2013. okt. 3. 18:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem a világ legegyszerűbb nyelve a német, de ha nem csak ellébecolni akarod a nyelv órákat akkor németet válaszd.

Nagyon sokat hozhatsz ki egy stabil német nyelvtudásból.

2013. okt. 3. 18:11
 3/9 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm.. És nem ellébecolni szeretném a nyelvórát, tervben van, hogy 2 nyelvbol érettségizem.

Egyébként decemberben megyek Párizsba egy hétre. Ez szólhat a francia mellett?

2013. okt. 3. 18:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Amellett szólhat, hogy legalább néhány kifejezést megtanulj franciául. A latin is inkább a franciát támogatná, bár az utódnyelvek közül ő távolodott el tőle a leginkább.

Végül többet érhetsz a némettel, de te döntesz. Viszont foglalkozz tovább a latinnal is, még akkor is, ha az iskolában már nem fogod tanulni.

2013. okt. 3. 20:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Válaszd azt, amelyik neked jobban tetszik. Én pl. nagyon undorítónak találom a németet, úgyhogy mindig a másik nyelvet választottam ilyen esetekben :)
2013. okt. 3. 20:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Én a némettol és a franciától is undorodom.. Szerintem a francia mellett döntök.
2013. okt. 4. 13:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor mindkettő kínszenvedés lesz :D

Olyan nyelvet nem tudsz választani, ami tetszik is?

2013. okt. 4. 13:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyheti francia tartózkodás miatt nem érdemes ezt a nyelvet választani. A jövőd érdekében viszont igen, ugyanis sokkal keresettebb, mint a német, mert sokkal kevesebben beszélik.

A latint viszont én is nagyon fontosnak gondolom, engem erősen segített ugyanis abban, hogy a francia nyelvet úgy meg tudjam tanulni - igaz, hogy Franciaországban -, hogy meg is tudjak élni belőle...

2013. okt. 5. 08:11
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

Végül a francia mellett döntöttem.

2013. okt. 5. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!