"A kacsa és a víz" mitől lett ilyen elterjedt itt?
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
Megfigyeltem, hogy időről időre előkerül egy-egy "okosság", amit boldog-boldogtalan átvesz másoktól és ugyanúgy ismételget itt a fórumon. A fent idézett állat és elem az utóbbi kb. fél év-egy évben lett ilyen közkedvelt, ahogyan észrevettem.
Mi az oka és honnan ered vajon?
a kacsának mindenhol csak derékig ér! :DDDD
nem értem a kérdést! XD
Minden nagyon régi szólás-mondás volt valamikor egyszer régen új. Nem egy internet által a köztudatba betört jelenséggel kerültél most szembe. Az emberek fantáziája gazdag. Időnként kitaláltak és kitalálnak frappáns mondásokat, amit a többi ember átvesz, és az elterjed, internettel vagy internet nélkül.
Amit felhoztál mondást, az például nekem is tetszik. Nem szoktam használni, de ismerem. De ha úgy gondolom, akkor használhatom is éppen. Miért ne vegyünk át dolgokat, amik jók, illetve miért ne találjunk ki új dolgokat is?
Akadnak persze olyan új mondások is, ami például szerintem nívótlan, és a kitalálója egy pihent agyú lehetett. Ezek is terjednek, de ezzel sincs baj, csak én mondjuk nem veszem át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!