Miért nem elterjedt a kacsa, vagy libatojás fogyasztása?
A víziszárnyasok életmódjuknál fogva, potenciális szalmonella hordozók. Ez egy baktérium, ami érdekes mutatványokra képes. DE!
A sütés-főzés során (legalább 3-4 perc, 80 fok felett) elpusztulnak, nem fertőznek. Ennek fényében lehet használni.
Amiért nem terjedt el, az ilyen legendák, hogy "mérgező", valamint az, hogy mindkét madár viszonylag keveset, és drágán tojik a tyúkhoz, gyöngyöshöz, fürjhöz képest.
Aki nem hiszi, járjon utána!
-egy állattenyésztő voltam-
Elpusztulnak ...
De a kacsa es liba nem feszekbe tojik, de tudod ranevelni, ezert csak akkor talalod meg hamar ha nagyon kis helyen tartod, raadasul hamarabb lesznek szalmonellasak. A libat es a kacsat nem a tojasaert tartjak, mert ertekesebb a husa, egyik a masik rovasara megy, amugy haztajekon siman fogyasztjak mindet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!