Mik a magyar nyelv szépségei?
Nekünk "szép", mert ez az anyanyelvünk.
Az idegeneknek mekegés.
Ha valamiről elmagyarázzák, hogy miért szép, megette a fene!
Mert nagyon szép, választékos nyelv. Minden gondolatomat pontosan mondatba tudom foglalni és nem fejezek ki 8-féle dolgot ugyanazzal a kifejezéssel vagy mondattal. Minden pontos és precíz, egyszerűen imádom :)
Ráadásul más nyelvekhez viszonyítva a ragozások miatt kegyetlenül összetett is, megdolgoztatja az agyat ha értelmes dolgokat akarunk folyamatos b@zmegolás nélkül összerakni.
Szerintem az összes régi szöveg, amit rovással írtak, gyönyörű, meg magauk a rovás betűk is.:)
Azonkívül én imádom a magyar nyelvet, szerintem nagyon szép, gördülékeny és választékos. Sokkal könnyem verseket írni is, mert mert rengeteg szinonímák vannak különböző szavakra. Magam is szívesen írogatok.:)
Ami nagyon bosszant, hogy az emberek nem használják helyesen, szépen a nyelvet és nem tudnak írni. Rémes, még a tv-ben is a szlogenszöveget és helyesírási hibákat látni.
:)L16
bocsánat, *könnyebb
:D Ha már panaszkodom, legyek pontos.:D
20:13 azt hiszem sok a közös bennünk!
Te is tudsz rovásírni? Én oktatom is. Nagyon érdekes, szóval én pont ugyanígy gondolom ahogy Te! :)
L14.
Én például anyanyelvi szinten írok, olvasok és beszélek románul, németül és társalgási szinten elvagyok az angollal, orosszal, franciával is, de ki merem jelenteni, hogy a magyar nyelvnél szebb, kifejezőbb, választékosabb kevés van ezen a vén sárgolyón, ha van egyáltalán.
Más anyanyelvű barátaim kivétel nélkül azt állítják, hogy a magyar nyelv megtanulása szinte lehetetlen (elsősorban a hatalmas szókincs miatt). Ahhoz, hogy egy nem született magyar akár alacsonyabb, de elfogadható szinten megtanulja nyelvünket együtt kell élnie a született magyarokkal.
Én aradi vagyok és emlékszem, hogy gyermekkoromban mi a román gyerekektől tanultunk meg románul, ők pedig tőlünk magyarul és, ha manapság találkozunk - ez nagyon érdekes! - magyr nyelven beszélgetünk egymással és persze ők anyanyelvi szinten beszélik a nyelvet.
Végezetül pedig: nagyon büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok és csodálatos nyelvünket tisztán használom, nem szennyezem fogalmazási- vagy helyesírási hibákkal, ezért mód felett elszomorít, amikor valaki csak úgy odadobálja a szavakat, nem törődik a szabályokkal és azzal sem foglalkozik (ez a kérdezz-felelek oldal a legjobb példa), hogy értelmesen, mindenki számára világosan kérdezzen vagy válaszoljon.
S.Z. 42F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!