Az orosz vagy a holland nyelvet tanuljam meg?
Figyelt kérdés
Beszélek németül, angolul, franciául és norvégul. Az orosz és a holland is érdekel, és lehet, hogy egyszer mindegyikre sor kerül, de most nincs sok időm, kb 3 hónap(bonyolult, hogy miért). Nem tudok dönteni. Melyik egyszerűbb?2013. aug. 31. 20:44
2/5 MrPifta válasza:
attól függ, Hollandiába vagy szovjet területre akarsz-e menni
3/5 anonim válasza:
Há' a hollandus egyszerűbb, ha beszélsz németül, meg angolul. Az orosz nagyon eltér, az általad beszélt nyelvektől.
4/5 anonim válasza:
Szerintem az oroszt. Többre mennél vele, mint a hollanddal. Az igaz, hogy az orosz eltér az általad beszélt nyelvektől, de nem nehezebb azoknál.
Mondhatni kicsit hasonlít a némethez, az eseteket és a főnevek nemét illetően. (Talán ezért nem lenne számodra meglepetés az a dolog.)
A megint csak egy dolog, hogy az orosz cirill betűket használ. Ha jól odateszed magad, akkor másfél óra alatt megtanulod kiejteni és írottan/nyomtatottan leírni a betűket.
Mégegyszer hangsúlyozom, ha nekem a holland és az orosz közül kellene választanom, én az oroszt választanám.
5/5 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, a hollandot előbb, aztán az oroszt :)
2013. szept. 1. 19:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!