Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nyelvet tanulni lehet a...

Nyelvet tanulni lehet a magyar nyelvtan ismerete nélkül? A kreatív nyelvtanulás tényleg olyan hatékony?

Figyelt kérdés

Az az igazság,hogy nekem a magyar nyelvtan is kínai.

Így mekkora esélyem van megérteni és megtanulni egy másik nyelvet?

Angol,spanyol,portugál közül melyikkel érdemes kezdeni?

Itt valaki az írta,hogy a portugál még könnyebb is,mint az angol.

2013. aug. 30. 12:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Az angolt mindenképpen lehet, a többit nem beszélem, de gondolom azokat is. Persze alapfogalmakkal tisztába kell legyél pl. igeidő, igekötő stb.. De a magyar nyelvtan eléggé eltérő mint ezek, szóval nem akadály. Amúgy sztem az angol a könnyebb, legalábbis alap-, vagy középfokon.
2013. aug. 30. 14:33
 2/3 Andizsuzsi ***** válasza:
A saját anyanyelvedet is úgy tanultad meg, hogy halvány ibolyád sem volt a nyelvtanról. Az amerikaiknak sincs a saját nyelvükről. Ismerősnél vendégeskedő amerikai egyetemista lány kérdezte, hogy mi a legnehezebb az angol nyelv elsajátításában? Ismerősöm mondta, hogy a 12 igeidő. A lánynak fogalma sem volt arról, miről beszél.
2013. aug. 30. 15:27
 3/3 anonim ***** válasza:

angollal kezd. az a közös nyelv a földön. minden információ úgy áll rendelkezésre.

amúgy minden segít, amihez kötni tudod az új nyelvet, de semmi sem elhagyhatatlan. ha ismered a magyar nyelvtant, akkor segít a megjegyzésben, mert tudod ahhoz hasonlítgatni. de ez nem jelenti azt, hogy a nélkül nem fog menni.

angolhoz én ezt a kis könyvet szerettem: dohár péter: kis angol nyelvtan

2013. aug. 30. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!