Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Japán számlálót mondanátok a...

Japán számlálót mondanátok a szívhez?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy a "szív-nek" (kokoro) mi a számlálója? Megkérdeztem egy japánt és azt mondta fogalma sincs, mert még nem tette így szám szerint mondatba.

Köszönöm előre is!

2013. aug. 29. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Talán a legelterjedtebb a -tsu végződés ebben az esetben, én legalábbis csak igy hallottam. pl. hitotsu, futatsu stb.
2013. aug. 29. 17:46
 2/8 anonim válasza:
Általában a ko-val szokták mondani és tökmindegy, hogy mit mondasz hozzá, mert leszarják a japánok. :) Írj privátban ha még kérdésed van!!! Nekem felsőfokúm van :)
2013. aug. 29. 17:49
 3/8 anonim válasza:
jaaa bocsi bocsi elnéztem( a2. kommentes vagyok amúgy) kokoro az egyes szám és kokoro többes szám is. ugyanúgy kell mondani. nem voltam benne biztos, de már az vagyok! kicsit régn volt már a vizsgám. bocsi :D
2013. aug. 29. 18:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Ne haragudj 2-es, de a -ko, az nem jó, mert nem tárgyról van szó, hanem elvont dologról.
2013. aug. 29. 18:11
 5/8 anonim válasza:
2-es vagyok, adj hozzá skype-on: nagy.nora980605 köszike ^^
2013. aug. 29. 18:48
 6/8 anonim válasza:
Számold -tsu -val. Abban hiba nem lehet. Ha valamit nem tudsz, használd a -tsu -t. Ők sem bonyolítják túl.
2013. aug. 30. 07:59
 7/8 anonim válasza:
szeretlek Jocibaba <3 :):)
2013. aug. 30. 23:03
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A -tsu végződést hogyan kell mondatban használni?

Pl.: 8 szívet látok. Ezt hogyan mondanád?

2013. aug. 31. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!