Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha kap az autóm egy teljes...

Sinead kérdése:

Ha kap az autóm egy teljes generált, visszatekerhetem a kilométer számlálót nullára?

Figyelt kérdés
Csak elméleti kérdés, de később lehet hogy szükség lesz rá.

2013. aug. 12. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Viszont ha véletlenül elromlik az óracsoport és újat kell beépíteni... :)
2013. aug. 12. 18:09
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

Ehhez nem kell teljeskörű javítás: akkor is visszatekerheted, ha csak el akarod adni. Itthon nagy divatja van ennek.

Egyébként ha az elmélet oldaláról nézzük, akkor sem lehet nullázni a számlálót. Hiába rakod rendbe a motort, az autó nem lesz vadonatúj. Még akkor sem, ha a teljes hajtáslánc és a futómű is megkapja, ami neki jár. A vázszerkezetben akkor is benne lesz az a fáradás, ami a megtett sok tízezer-százezer kilométeren érte, ezen pedig nem segít a lakatolás. Persze ha 0-ról építed újjá az autót, restaurálásként, akkor más a kérdés, de akkor meg könnyen bele lehet botlani abba, hogy vajon ha teljesen új karosszériát építesz, abba pedig beleműtesz egy blokköntvényt, amiben mindent kicseréltél, akkor még tényleg az eredeti autóról beszélünk-e (avagy: Lincoln fejszéje).

2013. aug. 12. 18:12
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

Azt ugye tudod, hogy ha bizonyítani tudják, hogy tekerted az órát, akkor mehetsz 1 évre börtönbe? + Ha nekem akarod eladni az autót én még meg is rugdoslak?

Neked hogy esne, ha ezt más csinálná meg?

2013. aug. 12. 18:16
 4/9 Napkiraly ***** válasza:
ha nm haszonszerzés érdekében teszed, akkor igen. ehhez az adásvételiben majd közölnöd kell a vevőddel,hogy hány kilométernél hova tekertél
2013. aug. 12. 18:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Sose értettem, minek tekergetni azt a francos órát. Értelmes ember úgyse km állás szerint vesz használt autót, hanem állapot alapján.

Ráadásul én még valamilyen szinten büszke is vagyok a kocsimra, hogy igen, 200 ezer km-ert már kibírt gond nélkül.

2013. aug. 12. 18:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Mondtam hogy csak elméleti a kérdés, a válaszokat köszönöm. Nem haszonszerzés képpen kívántam tekerni, és eladáskor is nyílván közöltem volna hogy x kilométernél y évesen az autót teljesen felújítottam. De hogy ne én legyek a szaralak, hagyom úgy, ahogy van.
2013. aug. 12. 18:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Úgy kell hagyni, ahogy van, és ha eladásra kerül a sor, közölni kell, hogy a motor szinte új.
2013. aug. 12. 19:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Tekerd amerre csak akarod, egy rutinosabb vevő úgysem fogja megnézni mennyi km van benne.
2013. aug. 12. 20:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Így van, nem fogja megnézni mennyi van benne, de az is biztos, hogy nem fog annyit adni érte, amennyiért az eladó elakarja adni, és akkor majd egyből jönni fog a "hát nézze már meg mennyi van benne! Csak xy 000 km! "
2013. aug. 13. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!