Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ki az aki tud oroszul? (Többi...

Ki az aki tud oroszul? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Légyszi valaki fordítsa le nekem nagyon fontos lenne !!!!!!!

[link]

2013. aug. 18. 00:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Tehát erről a szövegről lenne szó:

Хочешь быть счастливым - веди себя как счастливый человек.

magyarul: Szeretné, hogy boldog legyen - úgy viselkedjen, mint egy szerencsés ember.

Хочешь быть богатым - веди себя как богатый.

magyarul: Szeretné, hogy gazdag legyen - úgy cselekedjen, mint a gazdag(ok).

Хочешь жить в этом мире - живи и радуйся, а не ходи с кривым и недовольным лицом что мир несовершенен.

magyarul: Ezt akarod élni ebben a világban - élj, és légy boldog, és nem megy a férre és savanyú arcot se vágj,mivel a világ nem tökéletes.

Мир создаешь ты в своей голове.

magyarul:A világ úgy jön létre, ahogyan a fejedben van. (Itt szerintem átvitt értelem lehet: Olyan lesz a világ, mint ahogyan te elképzelted/kigondoltad.)

Néhol lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, ezért előre is bocsánatot kérek a hibákért. Kicsit nehéz volt lefordítani, úgy, hogy magyarul is érthető legyen, mert sok az átvitt jelentés a szövegben.

2013. aug. 18. 10:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Most nézem, hogy abban az orosz szövegben, amit én beírtam számokat adott ki sajnos, de a képen ott van az eredeti szöveg.
2013. aug. 18. 10:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez nagy segítség számonra :D:D
2013. aug. 18. 11:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Szívesen :) Amúgy te is beszélsz oroszul, vagy egy szót se tudsz?
2013. aug. 18. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

egy kis pontosítás:

- Első két mondat tegeződik.

- Хочешь жить в этом мире - живи и радуйся, а не ходи с кривым и недоволь 85;ым лицом что мир несоверш 77;нен.

inkább így mondanám: Ebben a világban akarsz élni - élj, örülj, és ne járkálj ferde és savanyú arccal amiért a világ nem tökéletes.

- Мир создаешь ты в своей голове.

az értelme lejött, de pontosan így lenne: A világot te hozod létre a saját fejedben.

2013. aug. 19. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!