Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy hangzik az alábbi szöveg...

Hogy hangzik az alábbi szöveg németül?

Figyelt kérdés
A biztos megélhetés miatt szeretnék ott dolgozni,szeretnék tanulni,fejlődni,és hosszútávban gondolkodom,és haza sem szeretnék jönni,mert Németország sokkal színvonalasabb.(Önéletrajzhoz szeretném csatolni,nagyon köszönöm annak aki segít.)

2013. aug. 2. 07:51
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Ha ezt nem tudod helyesen németül megfogalmazni, akkor ne akarj ilyeneket írni. Ugyanis ha nem tdusz rendesen németül, akkor nem sok esélyed van ott letelepedni.
2013. aug. 2. 08:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék,telefonálni nem tudok németül,és németek fognak felhívni,dolgoztam már kint csak németekkel gond nélkül,csak nem szeretnék dadogni vagy hibázni,azért szeretném tudni biztosra amit lényegesebbnek tartok.
2013. aug. 2. 08:19
 3/8 anonim ***** válasza:
32%

"és hosszútávban gondolkodom,és haza sem szeretnék jönni,mert Németország sokkal színvonalasabb.("

Lehet lepontozni, de én magyar emberként nem írnék ilyet.

Nem eléggé lenézik a magyarokat?

Németország sokkal színvonalasabb?

Olvasgass egy kicsit.

" Magyarország 1989 szeptember 11-én 0 órától megnyitotta határait az NDK polgárai előtt, a döntést Horn Gyula külügyminiszter jelentette be a Hét előző esti adásában. Ezzel rés nyílt az NDK-s menekülők számára. Az NSZK prágai követségének keletnémet menekülők általi megszállása után az NDK már arra kényszerült, hogy saját területéről engedélyezze egyes polgárai kiutazását. Október folyamán Csehszlovákia többször jelezte a kelet-berlini vezetésnek, hogy tűrhetetlennek tartja a Prága belvárosában előállt helyzetet és ha az NDK nem változtat a keletnémet polgárok nyugatra utazásának szabályain, akkor Magyarországhoz hasonlóan megnyitja nyugati határát.

1989. november 4-én Gorbacsov látogatást tett az NDK-ban. Viselkedése egyértelművé tette a keletnémet vezetés számára, hogy nem zárkózhat el a változtatások elől. Erich Honecker lemondása után az NDK vezetése előre menekült. Csehszlovákia nyomására az NDK-államvezetés kidolgozta a nyugatra utazást szabályozó új javaslatokat."

[link]

2013. aug. 2. 09:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

OFF: Ez egy nagy baromság. Nyilván jobb Németországban mint Felcsútisztánban, de a magad érdekébben ne írj ilyen zagyvaságot egy önéletrajzba. 5 évig éltem Németországban, ezért az egy mondatért elég kidülledt szemekkel néznének rád, olyan mintha egy harmadik világbeli menekült mondaná, aki kolera, korrupció és háború elöl menekül, hogy már "haza sem szeretne jönni" (ahogy írtad), stb. Én nem vagyok egy nagy hazafi, éltem, dolgoztam már 4 országban, de sosem utaztam még el úgy, hogy "soha többet vissza nem jövök". Becsült már meg a saját hazádat annyira, akkor is, ha máshol szebb, legalább annyira, hogy nem írod le úgy, mintha a világ utolsó helye lenne, ahol élnél.

ON: Ha mindenképpen szeretnél utalni rá, hogy nem idénymunkásnak mész, aki bármikor egy szó nélkül hazadobbant, hanem hosszútávban gondolkozol, akkor valami ilyesmit írj:

In meinen Augen gilt Deutschland als ein vortschrittliches Land mit Zukunftsperspektive, wo ich gerne bleiben und eine Lebensgrundlage aufbauen möchte. Ich sehe mich daher als langfristiger und zuverlässiger Partner für Mitarbeit mit Ihrem Unternehmen.

2013. aug. 2. 13:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

In meinen Augen gilt Deutschland als ein (v)fortschrittliches Land mit Zukunftsperspektiven, wo ich gerne bleiben und eine Lebensgrundlage aufbauen möchte. Ich sehe mich daher als langfristiger und zuverlässiger Partner und Mitarbeiter in Ihrem Unternehmen.

----------

...:)

2013. aug. 2. 18:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,és és a segítséget,de már megoldottam,felvettek Münchenbe a BMW-hez,holnap indulok,Az hogy haza sem szeretnék jönni,az annyit takar magában,hogy nem fogok ilyen-olyan indokkal hazautazgatni,ha nem tehetemmeg,szeretem magyarországot,és itt is fogok családot alapítani,és meghalni jobb esetben,amiért kint akarok dolgozni,az apénz...szerintem érthető...hogy valami tőkém legyen az itthoni terveimhez.Mégegyszer köszönöm.
2013. aug. 3. 09:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja,elfelejtettem írni,hogy elegendő a nyelvtudásom (középfok)csak telefonba kicsit nehézkes beszélnem,pont mikor tesztelnek)(Ezt az első válaszadónak):)
2013. aug. 3. 09:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Kösz az 5-ösnek a javítást fortschrittlich és nem "vort...".
2013. aug. 3. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!