Miért van az, h szlovákul tudok írni csajjal (még ha kicsi segítséget kérek is, haveroktól) de azért már valahogy megy. De ha találkozunk nem merek megszólalni, mintha nem tudnám még azt se szlovákul amit egyébként én írtam neki FBn?
Figyelt kérdés
2013. júl. 31. 13:41
1/3 rajcziz válasza:
Egyszerű. Félsz attól, hogy beszéd közben hibát vétesz, míg írás közben van időd gondolkodni. Ne aggódj! Ha csinálsz is valami hibát, nem fog szólni. Vagy akár arra is megkérheted, hogy javítson ki, ha ez téged nem zavar. Ha leküzdöd ezt a korlátot, teljesen természetes lesz számodra a beszéd is.
2/3 A kérdező kommentje:
és ,h tudnám leküzdeni ezt? valami jó ötletek?
2013. aug. 1. 09:41
3/3 anonim válasza:
Nekem is ez a bajom az összes nyelvvel, amit tudok, beleértve a szlovákot is (kivéve az angolt). Vannak olyan emberek, akik írásban jobban ki tudják fejezni magukat, mint beszédben, nincs ebben semmi furcsa:) Írásban nyugodtabban át lehet gondolni a dolgokat, beszéd az stresszesebb, és stresszes állapotban alacsonyabb az ember IQ-ja :D
Amúgy csak gyakorlás kérdése az egész! Menjetek el piálni a lánnyal, attól majd megoldódik a nyelved ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!