Hogyan gyakoroljak felsőfokú angol nyelvvizsgára?
Már vagy 10 éve letettem, ráadásul TELC-et, így csak az általános gyakorlásról tudok nyilatkozni, én így tanultam (a könyveket meg alig nyitottam ki).
Film-, sorozatnézés feliratok nélkül, lehetőleg ne a leghétköznapibb nyelvezetű amerikai limonádévígjátékokat, hanem valami brit drámát, amiben high englisht használnak. Ha érdekelnek, akkor hírcsatornák is nagyon jók tudnak lenni, plusz neten olvasgass hírgyűjtő oldalakat, amik amúgy szórakoztatóak is nagyon (pl. Reddit).
Kedvenc könyv beszerzése angolul és úgy olvasva. Még nem olvasott könyvvel is működik persze, és listázd ki az ÖSSZES szót, amit nem ismersz és mondjuk fejezetek végén keresd ki a jelentésüket (és írd fel). Én 15 évesen a középfokra Harry Potter fanfictionök olvasásával készültem fel :D
Ha van ismerős, aki szintén készül vagy már letette és sokat beszélgettek (chaten), akkor beszéljétek meg, hogy a vizsgáig hátralévő időben angolul írtok egymásnak. Ha nem tartjátok cikinek, akkor akár élőben is lehet ezt űzni.
Külföldiekkel chatelés is opció, de ott vigyázni kell nagyon, mert amellett hogy a hétköznapi internetes és a nyelvvizsgán számonkért angol között hatalmas különbségek vannak, még az is gond hogy szinte biztosan nem fog kijavítani a beszélgetőpartner, ha valamit rosszul mondasz olyan alapon, hogy nem az az anyanyelved, érthető, hogy nem beszéled pontosan, ő meg érti mit akartál mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!