Sikerülhet a felsőfokú szóbeli angol nyelvvizsgám, ha nem túl jó a kiejtésem?
Nem olyan rossz a kiejtésem, de sajnos nem is olyan jó.
Az angol nyelvtan szerencsére nagyon jól megy, és beszélni is tudok viszonylag folyékonyan.
Ha csak az nem tökéletes, attól még sikerülhet.
De szerintem is érdemes csiszolgatni. Persze ez egy olyan dolog, hogy van, akinek van érzéke hozzá, és van, akinek nincs. Emlékszem, középfokún szóbelin volt egy szituációs gyakorlat is, párban voltunk, és szegény lánynak, aki a partnerem volt, alig értettem a szavait, olyan furán ejtette őket, pedig nyelvtanilag tökéletes volt. Eközben én meg simán elhülyéskedtem azzal, hogy most inkább amerikaias vagy inkább brit kiejtéssel mondok valamit, néha egy kis cockney-t is belevittem :D
Van, akinek ez megy, és van, akinek kevésbé, de nyelvvizsga szempontjából ez olyan nagyon nem mérvadó. Mármint ha a kiejtési szabályokkal tisztában vagy, és igyekszel is jól kiejteni a szavakat, csak egyszerűen nem tudod úgy ejteni, ahogy kellene, attól még simán sikerülhet.
Sikerülhet!
A kiejtést is pontozzák, max 1-2 pontot vonnak le miatta, de attól még nagyon jó eredménnyel megcsinálhatod a vizsgát... Persze akkor tényleg menjen a nyelvtan, és beszélj folyékonyan.
Többet ér ha folyékonyan beszélsz, apró hibákkal/akcentussal mint tök hibátlanul, de csiga tempóban.
(hHllottam már olyan angoltanárról is, aki borzasztó magyar akcentussal beszélt angolul, mégis megkapta a diplomáját és dolgozik is vele.)
Sikerülhet, max. nem lesz 100%-os a vizsgád.
"hHllottam már olyan angoltanárról is, aki borzasztó magyar akcentussal beszélt angolul, mégis megkapta a diplomáját és dolgozik is vele"
Én meg hallottam olyan emigránsról, aki 60 év angliai/amerikai tartózkodás után is azt mondja, hogy "disz iz", mégis az USA leggazdagabb emberei között van (Soros György).
Köszi a válaszokat!
Közben megnéztem a középfokú nyelvvizsgámon, ott is 1-től 5-ig pontozták a kiejtést, és 3 pontot kaptam :P azóta jobb a kiejtésem, de még messe van az igazitól :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!