Hol tudok süket-némával megismerkedni?
Nem hiszem hogy valaki kihasználná az alkalmat és jelentkezne, de szeretnék azért segíteni egy-két tippel.
Először is a süket kifejezést felejsd el,
...és nem is némák.
Legjobb, ha a társadalmilag és általuk is elfogadott kifejezéseket használod, különben nincs jövőd ezzel kapcsolatban.
Használd tehát a siket, vagy hallássérült kifejezéseket.
Ha a nyelv érdekel, két "cégnél" tanulhatod. Neten keress rá: Sinosz és Hallatlan alapítvány kifejezésre.
Nem tudom hol tanulhattad eddig a nyelvet, ha még azt sem tudod, hogyan nevezik őket?!
Bocsánat, valóban igazad van, hogy más nevük van, de én ezt gyerekként így tanultam.
Amúgy siket v süket, mindjárt ráguglézom, h mi a különbség. Némának meg sokan némák, az is igaz, h van aki nem.
Jelbeszédet (nem csak a betűket) online tanulgatom, és csak valakivel gyakorolni akartam volna neten.
Az ember tévedhet.
Amúgy azt néztem, h csak magyar nyelven nem lehet semmi értelmeset találni neten, mindenki pénzért akarja adni.
A külföldiek nem ennyire irigyek.
Ha közelebbről meg akarod ismerni a siketeket, akkor az ő nyelvüket kell használnod, különben meg fognak sértődni.
Sajnos a cikk végén ajánlott fórum megszűnt.
A SINOSZ-ban ismerkedhetsz siketekkel, talán egy-két némával is találkozhatsz, akiknek hangjuk is van, jelelni is tudnak. Sok siket hozzájuk hasonlóan tud kommunikálni, nem szólalnak meg hangosan, de azért nem számítanak némának abban a közegben, mivel a beszélőszerveik épek. Vannak, akik tudnak beszélni, mégsem szólalnak meg hangzó nyelven, mert hiányzik a kontroll, és alacsony szinten ismerik a mi nyelvünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!