Ha valaki beszél csehül, segítene nekem a lenti receptet lefordítani? Nem hosszú.
Krémová polévka ze žlutých cuket, brambor a bazalky
Co potřebuji:
1 větší žlutá cuketa
6 velkých brambor
3 snítky bazalky
1,5 l drůbežího vývaru
5 lžic másla
1 cibule
5 lžic mouky
150 ml smetany na šlehání
Pepř
Jak postupuji:
1. Cuketu oškrábu a nakrájím na hrubo. Brambory oškrábu a nakrájím na kostičky.
2. V hrnci rozpustím máslo, přidám na jemno nakrájenou cibuli a vařím, dokud cibule nezesklovatí. Poté zasypu moukou a míchám. Na jíšku postupně liji studený vývar a pečlivě míchám.
3. Přidám cuketu, brambory a lístky bazalky. Vařím, dokud nejsou brambory měkké. Poté odstavím z vařiče, naliji smetanu a tyčovým mixérem rozmixuji do hladka.
4. Podávám s čerstvě namletým pepřem a lístky bazalky.
A hozzávalókat, a nevét tudom, csak az elkészítés módja kérdéses, mert azt már nem nagyon fogja a google translate. Szóval csak az elkészítés módjára lennék kíváncsi.
Nagyon megköszönném, ha valaki fáradna vele:)
1.A cukinit megpucolom és nagyobb szeletekre vágom. A krumplit nem tudom, hogy kell felvágni a "kostičky" szó nem mond semmit nekem, max annyit, hogy csont, ebből arra gondolok, hogy hasábokra?
2.Az edényben felolvasztom a vajat, ráteszem az apróra vágott hagymát és megfonnyasztom. Erre ráteszem a lisztet és keverem. Erre rá a hideg levesalapot (vyvar azt hiszem azt jelenti) és még mindig szorgalmasan keverem.
3. Hozzáadom a cukkinit, krumplit és a bazsalikom leveleket. Addik főzöm, míg a krumpli nem lesz puha. Ezután leveszem a főzőlapról, beleöntöm a tejszínt és botmixerrel finomra mixelem.
4. Frissen őrölt borssal és bazsalikomlevelekkel tálalom.
Valami hasonló, remélem segítettem. És köszi az ötletet, én is kipróbálom :-)
Nagyon szépen köszönöm!!!
Ez a kép fogadott a recept mellett, úgyhogy úgy gondoltam muszáj megcsinálnom!!! :)
kostka = kocka
kostka = gyümölcs kemény magja (cseresznye, barack...)
kost = csont
kostička = csontocska
kostička kockácska
Akkor azért nem tévedtem olyan nagyot, köszönöm, most is tanultam :-)
Sárga cukkinit még sosem ettem, szerinted a hagyományos zöld is jó lenne hozzá?
Köszönöm neked is, mustafa!
Én is utánanéztem, mert nemhogy nem ettem, de nem is láttam még sárga cukkinit. Az íze elvileg hasonló, de kicsit édesebb, és lágyabb maga a növény.
Mindenhol azt írják, hogy nyugodtan helyettesíthető a kettő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!