Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Te mely idegen nyelveket...

Te mely idegen nyelveket beszéled legalább alapfokon?

Figyelt kérdés
Én angolul, németül és spanyolul tudok középfokon.

2013. máj. 25. 23:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Angol és német, de itthon tanulgatom a spanyolt is :)
2013. máj. 26. 00:14
 12/23 anonim ***** válasza:
46%

alap: koreai, spanyol, latin

közép: német, francia, japán

felső: angol, svéd

Ha sorba kellene rakni, akkor koreai, latin, spanyol, német, japán, francia, svéd, angol a leggyengébből a legerősebbig.

2013. máj. 26. 00:44
 13/23 anonim ***** válasza:
én angolul tudok jól
2013. máj. 26. 10:12
 14/23 anonim ***** válasza:
Csak az angolt, felsőfokon.
2013. máj. 26. 14:59
 15/23 A kérdező kommentje:
Újabb kérdés: akik ennyi nyelven tudnak, azok hogy csinálják? :) Én bevallom hiába van középfokúm angolból és spanyolból, nem sokat értek már egyikből se, mert nem gyakorlom. Nincs célom velük, így nem látom értelmét. Németből ugyan nincs még középfokúm, de folyamatosan tartom szinten, és várhatóan meg is lesz. Úgyhogy bár írtam az angolt és a spanyolt is, hogy tudom őket de amivel valamire mennék is, az legfeljebb a német (amivel van is célom a jövőben).
2013. máj. 26. 16:09
 16/23 anonim ***** válasza:

Nekem 2-ből van diplomám, mellé még 2-t kiegészítő tárgyként tanultam évekig az egyetemen, egyet 4 éven át a gimiben majd még 1 évig egyetemen, 1-et magántanárnál, 2-t pedig rendszeresen használok, mivel külföldön élek (az egyik az ország nyelve, a másik amin a párommal kommunikálok).

Az alapfokú nyelvtudásaimat nem igazán tartom karban, maximum néha hallgatok zenét, nézek filmet az adott nyelven és olyankor jól esik felfrissíteni őket.

A középfokúakat fejlesztem és ápolom vagy rendszeres napi használattal vagy gyakori zene, film, idegen nyelvű olvasás stb. által.

A felsőfokúakat dettó.

De egyébként nekem a hobbim és életem része a nyelvtanulás. Nem mondom, hogy szorgalmas vagyok, mert nem szeretek leülni magolni, szavakat tanulni, viszont nagyon jól esik más nyelven olvasni a híreket, vagy anyanyelvi verseket, könyveket, inkább azokból tanulok.

2013. máj. 26. 18:07
 17/23 anonim ***** válasza:
Angol felső, spanyol közép.
2013. máj. 26. 23:48
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül németül makogok valamit.

Olyan rossz nézni, hogy mások milyen sok nyelven beszélnek! Azt hiszem, rá kellene feküdnöm, mert egyébként szívesen tanulnék nyelveket.

2013. máj. 27. 08:45
 19/23 anonim ***** válasza:

VaniliaHime: Ide mindenki azt ír amit csak szeretne, ez alapján felesleges szomorkodni:) Plusz soha nem tudod milyen lehetőségek mellett tanulták meg az emberek az adott nyelvet, lehet, hogy évekig élt kint, más nemzetiségű a párja, szülei stb..

Én finnül (felső) és angolul (közép) beszélek, itt élek Finnországban már 7 éve.

2013. máj. 27. 15:03
 20/23 anonim ***** válasza:
Én is külföldön élek és a párom is más nemzetiségű + meg volt olyan nyelv is, ami csak kényszer (latin, koreai). Ez nem azt jelenti, hogy nem tanultam, csak hogy magamtól sosem álltam volna neki, ha nem kötelező a diplomámhoz. Ha rajtam múlna, legalább 3 nyelvvel kevesebbet "beszélnék" most.
2013. máj. 27. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!