Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért kell felemás módon...

Miért kell felemás módon kiejteni a "laptop" szót?

Figyelt kérdés
A legtöbb magyar "leptop"-nak ejti. De most vagy ejtsük angolosan, ami "leptap", vagy magyarosítsuk, és legyen "laptop", ahogy írjuk. De a felét angolosan, a másik felét magyarosan, az már milyen??

2013. máj. 24. 07:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Nem "leptap" az angol kiejtése, hanem "leptop", az összes angol ismerös igy mondja.
2013. máj. 24. 08:06
 2/16 anonim ***** válasza:
67%
Teljesen angolul ejtjük, de a megfelelő angol hang (ami nem "a", hanem valahol az "a" és az "o" között van) hiányzik a magyar nyelvből. Magyarul ezt "o"-nak szoktuk ejteni valószínűleg az írás miatt. (Lásd: toplista, sop, box)
2013. máj. 24. 08:07
 3/16 A kérdező kommentje:
Achillesznek igaza van, de azért mégis sokkal közelebb áll az "a"-hoz, mind az amerikai, mind a brit angolban!
2013. máj. 24. 08:16
 4/16 anonim ***** válasza:
34%
Akkor az angol kollégák nem tudnak angolul...
2013. máj. 24. 08:17
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Az amerikai angolban már inkább rövid "á" hang. Például a radír (rubber) és a rabló (robber) meglehetősen hasonlóan hangzik.
2013. máj. 24. 08:22
 6/16 A kérdező kommentje:

Olivander a következő privát üzenetet küldte nekem:

"Látom nehezedre esik beismerni, h nincs igazad.

Szánalmas."

Kedves Olivander, hidd el többet éltem Amerikában és az Egyesült Királyságban is, mint te, aki egy magyar anyanyelvű angoltanártól tanulta az angolt. Ha meg az angol ismerőseidre hivatkozol, akkor süket vagy. Te vagy elég szánalmas a privát üzeneteiddel.

2013. máj. 24. 09:44
 7/16 anonim ***** válasza:
Én is a "leptop" szót használom, mert nekem ezt kényelmesebb kiejteni. A boltban, vagy bárhol ha erről beszélgetek, megértik, hogy mit akarok...
2013. máj. 24. 09:52
 8/16 anonim ***** válasza:
Én boldogulok angolul, és laptopnak mondom, meg a pendrive-ot pendrájnak, de én infós vagyok...
2013. máj. 24. 11:32
 9/16 anonim válasza:
[link] olvastassátok fel
2013. máj. 24. 16:22
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a bizonyos hangot az amcsik ejtik á-san, az angolok inkább o-san. Hallgassátok meg mindkét ország kiejtőjét, és lássatok csodát: [link]
2013. máj. 24. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!