Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Akik kétnyelvűek milyen...

Akik kétnyelvűek milyen nyelven gondolkodnak?

Figyelt kérdés
Az egyik nyelv közelebb áll hozzájuk? Ha igen ez mitől függ? Szülőhazától, szülőtől, vagy csak szimplán amelyiket többet használja, esetleg teljesen véletlenszerű, hogy melyik nyelv a szimpatikusabb? Vagy egyik országban így, a másikban úgy, attól függ, hogy a "normális"? Esetleg mikor, hogy? Van úgy, hogy egy gondolat sort elkezdenek x nyelven, de már a másikon fejezik be? Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 12. 22:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A többiek válaszát nagyon köszönöm!
2013. máj. 14. 20:16
 12/14 anonim válasza:
78%
Budapesten születtem. Apám angol, anyám magyar, Németországban éltünk 4 évet. Apámmal mindig angolul, anyámmal mindig is magyarul beszéltem és beszélek. A tanulmányaimat németül végzem (villamosmérnöki) Bp-n. Helyzetfüggő, hogy milyen nyelven gondolkodom. Véletlenszerű is lehet.
2013. máj. 28. 18:33
 13/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: Neked is nagyon köszönöm :)
2013. máj. 29. 15:43
 14/14 anonim válasza:
54%
De baromi jó lehet, ha más-más nyelven gondolkodik valaki. Én néha angolul gondolkodom. Bár csak tanulom, az anyanyelvem magyar. Szóval egy-két mondat után visszaállok eredetire.
2013. jún. 12. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!