Hogyan gyakorolhatnám itthon a nyelvtudásomat?
Angolul és németül beszélek középszinten, és szeretném itthon is gyakorolni a nyelveket. Próbáltam már azt, hogy szavakat írok ki cetlire, meg is maradt bennem pár szó, de ez olyan uncsi :( Idézetes képeket szoktam nézegetni ilyen nyelveken, ez mondjuk sokat segít. Szívesen olvasnék valamilyen angol/német weboldalt, vagy szívesen töltögetnék ki online feladatokat (amit nem kell nyomtatni ugye). Ha van még valakinek valamilyen jó tippje, azt szívesen fogadom. Köszönöm :)
16/L
Ha a beszélgetést szeretnéd gyakorolni, akkor a mormonok szoktak tartani nyelvórákat. Ingyen. Ráadásul L1-es beszélők, szóval az egyik legkézenfekvőbb nyelvgyakorási lehetőség.
(Igaz, hogy megpróbálnak majd megtéríteni, de tapasztalatom szerint nem tolakodóak.)
Köszi mindenkinek! :)
Az 5 perc angolt lájkoltam már Facebook-on, és így mindig dobál ki új képeket idézetekkel, szöveggel, amiket fordítgathatok :)
Aztán WeHeartIt-on is szoktam nézegetni az idézetes képeket.
Chatoldalakat próbáltam már keresni, nem nagy sikerrel sajnos :/
Beszélgetős mormonok? Mi? :D Erről még nem hallottam...
Ez az oldal jónak tűnik, köszi utolsó!
Egyébként találtam közben egy jó oldalt:
szokincsfejleszto.hu -- én itt csináltam pár csoportot, és tök jó szórakozás nekem :)
Pedig vannak. Mindig fehér ingben lófrálnak, kaján vigyorral az arcukon, úgyhogy könnyű őket kiszúrni.
Itt egy minta: [link]
Leggyakrabban a Fő utcákon lehet velük találkozni, fényes nappal.
Beglerbég!
Tényleg, én is láttam ilyeneket, de fogalmam sem volt, hogy kik ők igazából. És nem is tudtam, hogy miért ingyenes a beszélgetés velük.
Jó képet linkeltél be. :D
:D
- olvass könyveket/újságokat az adott nyelven
- nézz filmeket eredeti nyelven, esetleg felirattal
- levelezz külföldi emberekkel ( interpals.net)
- telefonon/tableten stb. állítsd át a nyelvet angolra/németre
- tanulj meg minden nap 10 új szót
- próbálj meg a barátaiddal angolul/németül beszélgetni
- próbáld meg youtube-on fejben lefordítani a dalszövegeket magyarra
- nézz angol videókat
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!