Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért angolul írkálnak ki...

Miért angolul írkálnak ki Facen meg egyéb közösségi oldalon sokan?

Figyelt kérdés
Ha egyszer magyarok vagyunk, magyarul írkáljunk ki, ne egyéb nyelveken. Engem rohadtul idegesít, hogy idegen nyelveken írkálnak, mikor magyarnak születtek.
2013. ápr. 30. 21:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

22:22.

Nem tudom számít-e, de amúgy 16/L.

(Ha esetleg valaki belekötne a véleményembe,nem vagyok irigy másokra,nem ezért mondtam.Csak tényleg azért mondom hogy ne értsetek félre.Mert a világon semmi okom az irigységre..sőt.)

2013. ápr. 30. 22:27
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok külföldi ismerősöm van, mivel voltam több országban is au pair, ezért írok ki gyakran angolul is dolgokat.

Ha idegesít, hogy valaki nem csak magyarul ír, lehet törölni az illetőt az ismerősök közül.

2013. ápr. 30. 22:51
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

en nem ertem miert baj az ha valaki esetleg tud angolul vagy szeretne tudni. tobb eves kokemeny munkam es kuzdelmem van abban hogy ugy tudok angolul ahogy tudok, nem hiszem hogy szegyellnem kellene meg rejtegetni csak azert mert magyarnak szulettem es mert egyeseket idegesit. attol meg magyarul is tudok, attol nem leszek kevesbe magyar hogy mas nyelvet is beszelek.

kulonben is hogy jossz te ahhoz hogy megszolj azert barkit amiert megdolgozott? plane ha tudasrol van szo. nevetseges.

2013. ápr. 30. 22:53
 14/18 anonim ***** válasza:
Most ez attól függ h mit ír ki az illető :) Én idézeteket szoktam angolul (beszélem felsőfokon), és franciául (kevésbé beszélem), de az idézetek az eredeti nyelvükön sokkal kifejezőbbek mint magyarra fordítva. Egyébként ki írkálni mást nem szoktam cikkeket osztok meg többnyire.
2013. ápr. 30. 22:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Utolsóval egyetértek.
2013. ápr. 30. 23:29
 16/18 anonim ***** válasza:
51%

A "magyar" és az "angol" szavak nem tulajdonnevek, minek írod őket nagy kezdőbetűvel? Főleg úgy, hogy pont a magyar nyelv helyes használatáról írsz kommentet...

Minden mondatot nagybetűvel kezdünk, tehát az Angol megállta a helyét ebben a formában a magyarnál igazad van. Nem a helyesírásról kommenteltem, hanem az angol szavak indokolatlan böfögéséről. De örülök, hogy kijött belőled mert maradandó károsodást okozhatott volna ha nem okoskodsz és esetleg a kérdésre válaszolsz, és nem a másik válaszoló írásait ellenőrzöd.

2013. máj. 1. 12:04
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem idegesít, mert nem foglalkozom a fél világ egójával vagy ismerősi hátterével, hogy ki miért ír angolul a Facebookra. Ha nagyobb hibákat vétenek, akkor ha ismerősöm, adott esetben szólok, hogy ha akarja, javítsa ki, ha nem, akkor haladok tovább az életemmel, esetleg mosolygok egyet.
2013. máj. 1. 13:24
 18/18 anonim ***** válasza:

kerdezo szerintem neked vannak ertelmezesi problemaid, a vilagon sehol nem irod hogy mifele kiirkalokkal van bajod, csak azt irtad, hogy az angollal van bajod, mert magyarok vagyunk. az en ertelmezesem szerint ebbe mindenki aki magyar beletartozik, fuggetlenul attol hany eves es milyen szinten beszeli a nyelvet.

egyebkent meg erdemes lesz elgondolkodnod hogy a jovoben hogyan fogod kezelni a duhkitoreseidet.

2013. máj. 1. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!