Miért angolul írkálnak ki Facen meg egyéb közösségi oldalon sokan?
Mert villogni akar, hogy ő milyen intelligens, még nyelveket is tud... csak aztán vannak olyanok is, akik nem is tudnak angolul, csak azt hiszik, hogy tudnak... és az ilyenekből lesznek a bajok.
Jómúltkor meghalt egyik ismerősöm kutyája, mire kiírt fészbúkra a kutyája adatlapjára (merthogy neki is csinált egyet) egy sajátos kis szöveget, majd a végére odabiggysztette volna, hogy Rest In Peace... ha tudta volna a szerencsétlenje, hogy hogy írják, ő ugyanis azt találta kiírni, hogy Rest In Piss, ami, khm, egy kissé mást jelent :P De többen is szóltunk neki, mégsem fogta fel, mi a probléma, mert minek szólunk mi be neki, amikor ő már 4 éve tanulja az angolt?!
Mi azért írunk ki dolgokat angolul, mert élnek családtagjaink az USA-ban és sok külfoldi ismerősünk, barátunk van.
Nem nyelvtudást villogtatunk, csak megosszuk velük, hogy mi történt velünk.
Engem nem is zavar hogy zavar,csak furcsállom.
De amúgy nem csoda,mert a csapból is az angol folyik.Meg a fiatalok többsége -ahogyan én látom- jobban tudja az angolt mint a második idegen nyelvét,DE van hogy az angolt se tudják normálisan.
Gondolom csak a jobb angolosok irkálnak ki.
Mondjuk..nekem van ismerősöm aki inkább ukránul szokott kiírni-és hiába Mo-n élő ukrán- de még jobban idegesít,mintha mások írnának angolul.Ne kérdezd miért zavar,nem tudom..Talán azért mert részben villogásnak tűnik,mert nem nagyon tudnak ukránul az ismerősei.(vagyis hát az a pár szintén anyanyelvi ember) De ha angolul ír,az meg azért zavar,mert nem olyan jó angolból,hogy villogjon vele.Viszonylag jó,de nem zseni..
Bocsi,ezt nem nagyképűségből írtam.Remélem elhiszitek.
Különben,az is hozzájárul hogy -azt leszámítva hogy a csapból is az angol folyik- szerintem más nyelvet nem is tudnak annyira..Ha jobban megnézed a többség angolul ír amúgy,nem németül,oroszul meg franciául és még sorolhatnám.De abban igazad van hogy bárhogy írja ki,mindenféle módon idegesítő.
"Angolul? Sok okos még Magyarul sem tud rendesen. Hallanak néhány Angol szót és menő ha beböfögi.... Legalábbis szerinte."
A "magyar" és az "angol" szavak nem tulajdonnevek, minek írod őket nagy kezdőbetűvel? Főleg úgy, hogy pont a magyar nyelv helyes használatáról írsz kommentet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!