Nektek mely nyelvek tűnnek szépnek és melyek tűnnek csúnyának?
Hallottam már pár nyelvet, mivel folyamatosan járom Európát.
Nekem a legcsúnyább a lengyel, az a rengeteg zs, cs, s egymásra torlódva valami katasztrófa.
A svéd, norvég szép, bár a svéd dallamosabb, mint a norvég.
A dán kilóg a sorból a fura kiejtése miatt, de az sem rossz.
A hollandot meg kimondottam élvezem hallgatni. Persze az olasz és a francia is szép.
Én a spanyol, portugál, arab, kínai angol nyelveknek a kiejtését nem nagyon szeretem :)
A cseh, orosz, ukrán, olasz, francia, japán, lengyel, svéd, finn, német, holland, hindi nyelvek tetszenek.
És még rengeteget kihagytam :D
A görög és az olasz a kedvencem. Dallamosak, és a hozzájuk kötődő kultúra is olyan pozitív, életigenlő.
A germán nyelvek nem igazán tetszenek, darabosak, nekem olyan erőszakos, csattogós hangzásúak.
Valamilyen oknál fogva az orosz nyelv is nagyon tetszik, szép, különleges a hangzása, és Tolsztoj meg a többi nagy, orosz író jut az eszembe róla. Az orosz számomra a kultúra és a műveltség nyelve.
Az angol sem tetszik igazán, olyan jellegtelen.
A dán és a holland fura, mivel az angol és a német nyelv külön sem tetszik, ezért nem jönnek be.
Valamiért a francia sem tetszik. Azt hiszem, azért, mert olyan túl giccses. Olyan, amire azt mondja az ember: "Na, ez azért már mégis csak túlzás." Mint a rokokó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!