Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nektek mely nyelvek tűnnek...

Nektek mely nyelvek tűnnek szépnek és melyek tűnnek csúnyának?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 25. 21:10
 1/7 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Hallottam már pár nyelvet, mivel folyamatosan járom Európát.

Nekem a legcsúnyább a lengyel, az a rengeteg zs, cs, s egymásra torlódva valami katasztrófa.

A svéd, norvég szép, bár a svéd dallamosabb, mint a norvég.

A dán kilóg a sorból a fura kiejtése miatt, de az sem rossz.

A hollandot meg kimondottam élvezem hallgatni. Persze az olasz és a francia is szép.

2013. ápr. 25. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Én a spanyol, portugál, arab, kínai angol nyelveknek a kiejtését nem nagyon szeretem :)

A cseh, orosz, ukrán, olasz, francia, japán, lengyel, svéd, finn, német, holland, hindi nyelvek tetszenek.

És még rengeteget kihagytam :D

2013. ápr. 25. 21:26
 3/7 anonim ***** válasza:

A görög és az olasz a kedvencem. Dallamosak, és a hozzájuk kötődő kultúra is olyan pozitív, életigenlő.

A germán nyelvek nem igazán tetszenek, darabosak, nekem olyan erőszakos, csattogós hangzásúak.

Valamilyen oknál fogva az orosz nyelv is nagyon tetszik, szép, különleges a hangzása, és Tolsztoj meg a többi nagy, orosz író jut az eszembe róla. Az orosz számomra a kultúra és a műveltség nyelve.

Az angol sem tetszik igazán, olyan jellegtelen.

A dán és a holland fura, mivel az angol és a német nyelv külön sem tetszik, ezért nem jönnek be.

Valamiért a francia sem tetszik. Azt hiszem, azért, mert olyan túl giccses. Olyan, amire azt mondja az ember: "Na, ez azért már mégis csak túlzás." Mint a rokokó.

2013. ápr. 26. 09:08
 4/7 anonim válasza:
Nekem 3 kedvencem van, természetesen a magyar, a japán meg a koreai :) (Igaz,hogy fura)
2013. ápr. 26. 22:24
 5/7 anonim válasza:
A spanyol,olasz és a portugál nyelv a kedvencem.A francia az ellenszenves ronda és nehéz nyelv.A német erőszakos és túl sok mássalhangzót eröltetnek egymás mellé.Az angol monoton.A holland nem a kedvencem de szép nyelv.
2013. máj. 1. 19:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Számomra a legszebb az olasz és az orosz. Amik hangzásra nekem nem tetszenek, az a német, az északi nyelvek, a holland és az angol.
2013. máj. 1. 22:42
 7/7 anonim ***** válasza:
A francia nagyon tetszik, a román meg nagyon nem. Az angol meg olyan semleges. Az olaszos-spanyolos nyelvek nekem nem jönnek be igazán.
2013. júl. 23. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!