Milyen a magyar hanglejtés?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy ha valaki pl németül (vagy angolul, de maradjunk a németnél) megtanul akcentus nélkül beszélni (azaz németes kiejtéssel), még akkor is érződik, hogy magyar, a hanglejtés miatt.
Miért? Milyen a magyar hanglejtés?
Ki lehet küszöbölni? (csak érdekel)
Miben különbözik a német hanglejtéstől? (gondolom Ausztria-Németország ebben az esetben ugyanaz, mármint hanglejtés terén)
Csak azért kérdezem, mert nekem magyarba fel sem tűnik a hanglejtés, németnél se "hallom", hogy más lenne....
2013. ápr. 19. 10:10
1/2 anonim válasza:
Szerintem nem is a hanglejtéssel van baj, hanem a magánhangzók kiejtésével, főleg az A, meg az E kiejtésével.
Zárt - nyitott.
2/2 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!