MI a különbség? (angol)
Az első, ha jól gondolom, időre vonatkozik, a második térbeli távolságra. A killer tágabb értelmű, a murder pedig kifejezetten gyilkosságot jelent.
Remélem, nem mondtam hülyeségeket, régen tanultam már. .)
3. eszednél vagy? A killer gyilkost, míg a murder gyilkosságot jelent. A murderer az, ami szintén gyilkos, így lennének szinonímák maximum...
A furthest-farthest párost a wikipédia is szinonímaként jelöli meg: [link] Szerintem itt nincs megkülönböztetés tér/idő alapján - simán használják ugyanis a farthest-et is időre. De egyébként jó elképzelés lett volna :)
"3. eszednél vagy? A killer gyilkost, míg a murder gyilkosságot jelent. A murderer az, ami szintén gyilkos, így lennének szinonímák maximum..."
Még a murderer és a killer sem feltétlenül szinonima. A murderer jogi kategória, kifejezi, hogy büntetendő megölést végző személyről van szó, aki bűncselekményt követ el. A killer viszont tágabb, ölni lehet legálisan is, hangulatot, házi állatot, legyet, akármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!