Ukrán vagy horvát nyelv?
Szlavisztikára szeretnék menni, de nem tudok dönteni.
Szlavisztika szakkal melyik nyelvvel lehet jobban elhelyezkedni?
Csak ez a 2 nyelv érdekel.:)
Szerintetek?
Hát szerintem az ukrán közelebb áll az oroszhoz.
Elhelyezkedés szempontjából nem tudom.Szerintem attól függ,hogy az ország melyik részén.Az ország keleti területein,(főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében) ukránnal.
A délebbi részeken meg szerintem horvát,vagyis ami Horvátországhoz közelebb van.
Mert gondolom itt az adott nyelvnél nagyobb az igény a tolmácsolásra,fordításra,vagy turisták miatt stb..
Szerintem itt lehet hasznosabb a horvát.
De akár azt is meg lehetne keresni a neten, hogy abban a térségben milyen állások vannak.És megnézni hogy ukránnal vagy horváttal van több.Ez is lehet egy hasznos infó.
Amúgy neked melyik tetszik jobban?:)
Én horvátot csak kicsit tanultam,a kiejtése nem nehéz,és szerintem a nyelvtana se nagyon(már amennyi nyelvtant tanultam).
Ukránul csak pár mondatot tudok.Itt kifejezetten előny,ha tudsz oroszul,mert az ukrán abc nagy része megegyezik az oroszéval.Annyi eltérés,hogy itt 3 féle i betű van,ha jól tudom.Vagyis 2:az egyik ami az oroszban is,a másik meg olyan mint a latin,csak van rajta egy pont. Meg van egy úgynevezett ,,ji" betűt.Ezt értettem harmadik ,,i"-nek.Ez is olyan mint a latin ,,i",csak 2 pont van rajta.
És az ukránban nincs jeri meg keményjel.(asszem az a neve)
:)Remélem hasznos volt válaszom.
Ha segítene eldönteni a szépségük szerinti sorrendet,akkor küldhetek videókat,vagy zenéket is.Úgy lehet hallanád hogy melyik a szebb számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!