Orosz vagy Francia?
Nem tudom eldönteni, hogy oroszt vagy a francia nyelvet válasszam gimiben második nyelvnek angol mellé. Nem tudom, hogy melyik nyelvvel érvényesülnék jobban majd később.
Ti e két nyelv közül melyiket tanuljátok?
Érveljetek, hogy miért jó! :) Köszönöm! :D
Orosz. Én is tanultam mindkettőt (az angol és a német mellett), de franciát kizárólag Franciaországban használtam, a többi nyelvre pedig ezen kívül elég sok helyen szükségem volt. :)
Kérdés azért az is, hogy milyen területen akarsz majd továbbtanulni, dolgozni.
Az orosz csajok jobbak, mint a franciák :-)
Mo-n az orosz keresettebb, ha csak nem diplomata vagy EU alkalmazott szeretnél lenni. Utóbbi esetben a francia alap. De ha külkereskedelem, turizmus, szállítmányozás, vendéglátás, energetika, stb.. területekben látod a jövőd, akkor egyértelműen orosz.
Szia.Salut.Privet :D
Én tanultam mindkettőt angol mellé.Én is gimis vagyok,gimibe tanultam a franciát és itthon oroszt.
Az angoltól sztem mindkettő nehezebb.
Kiejtést tekintve nem tudom.Az orosznak szerintem magolós a nyelvtanja.A franciáé szerintem jobban hasonlít az angolra.
Érveket mindkettő mellett fel tudok hozni,ellenérvet viszont egyikről sem.
Francia:Eu-ban hasznos,Európa több országában beszélik(Franciaország,Belgium,Svájc egy része).Illetve segít benne az angol és a többi újlatin nyelvet is könnyebb vele megtanulni.
Orosz:Keresett nyelv lett,mert nem beszélik sokan.Ezt is beszélik több másik országban,ahol segíthet.(Ukrajna,Fehéroroszország,Baltikum egy része,meg persze Oroszország).
Ez pedig a szláv nyelveknél segít.Például ha tudsz oroszul,akkor könnyebben tanulsz meg pl. ukránt is.
Ami az orosznál kicsit eltér,az az abc-je,de meg lehet tanulni azt is.
Összességében véve szerintem mindkettő hasznos.
Ha az újlatin nyelvek tetszenek jobban,akkor franciát válassz,ha a másfajta nyelvek,szláv nyelvek akkor orosz.
Amúgy ha idegenvezető vagy,akkor sztem attól is függ hogy hol lennél az:Magyarországon külföldi turistákat vezetnél-ebben az esetben inkább lehet orosz.Vagy ha talán Ukrajnába,Moszkvába stb. mennél dolgozni.Ha meg külföldi országokban,Nyugat-európában akkor francia.
Én mindkettőt tanulom,igaz hogy én az oroszba az angol felsőfok után akarok ráhajtani.És én mind2t nagyon-nagyon szeretem.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!