Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Orosz vagy Francia?

Orosz vagy Francia?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, hogy oroszt vagy a francia nyelvet válasszam gimiben második nyelvnek angol mellé. Nem tudom, hogy melyik nyelvvel érvényesülnék jobban majd később.

Ti e két nyelv közül melyiket tanuljátok?

Érveljetek, hogy miért jó! :) Köszönöm! :D

2013. márc. 26. 14:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt a hármat mind tanultam. Az orosz is sok helyre kell manapság itt Pesten. (Nem tudom, Te merrefelé élsz amúgy). Talán még keresettebb, mint a francia. Ami jobban tetszik, amire könnyebben rááll az agyad, azt válaszd szerintem.
2013. márc. 26. 14:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Te melyiket szeretted jobban? Melyiket volt neked könnyebb tanulni?
2013. márc. 26. 21:01
 3/14 anonim ***** válasza:
73%
Orosz nyelvterületen éltem sokáig, de nem igazán szerettem. A franciát szerettem a hangzása miatt. Nagyon elegáns és szerintem érzéki nyelv :). Nem könnyű nyelv, de én szeretem a kihívásokat. A magyart is nehéznek mondják a külföldiek :).
2013. márc. 26. 21:23
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Orosz. Én is tanultam mindkettőt (az angol és a német mellett), de franciát kizárólag Franciaországban használtam, a többi nyelvre pedig ezen kívül elég sok helyen szükségem volt. :)

Kérdés azért az is, hogy milyen területen akarsz majd továbbtanulni, dolgozni.

2013. márc. 27. 00:29
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Az orosz csajok jobbak, mint a franciák :-)

Mo-n az orosz keresettebb, ha csak nem diplomata vagy EU alkalmazott szeretnél lenni. Utóbbi esetben a francia alap. De ha külkereskedelem, turizmus, szállítmányozás, vendéglátás, energetika, stb.. területekben látod a jövőd, akkor egyértelműen orosz.

2013. márc. 27. 11:26
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok: de még győgyszeripar, bank- és pénzügy területeken is (Egis, Richter, OTP, Volksbank)
2013. márc. 27. 11:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit tennék hozzá (3-s voltam), hogy fontos azonban, hogy ha oroszt tanulsz, akkor anyanyelvi tanártól tanulj, mert egyébként elég gyatra kiejtése szokott lenni az itteni orosztanároknak :).
2013. márc. 27. 12:51
 8/14 A kérdező kommentje:
Nyelvi előkészítős tagozatra jelentkeztem. Leginkább most még idegenvezető szeretnék lenni. :D Oroszt akartam először, de most kételyeim támadtak ezért tettem fel a kérdést! :D
2013. márc. 27. 12:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Idegenvezetőként több orosszal fogsz találkozni, mint franciával, legalábbis itt Budapesten :).
2013. márc. 27. 13:01
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Salut.Privet :D

Én tanultam mindkettőt angol mellé.Én is gimis vagyok,gimibe tanultam a franciát és itthon oroszt.

Az angoltól sztem mindkettő nehezebb.

Kiejtést tekintve nem tudom.Az orosznak szerintem magolós a nyelvtanja.A franciáé szerintem jobban hasonlít az angolra.

Érveket mindkettő mellett fel tudok hozni,ellenérvet viszont egyikről sem.

Francia:Eu-ban hasznos,Európa több országában beszélik(Franciaország,Belgium,Svájc egy része).Illetve segít benne az angol és a többi újlatin nyelvet is könnyebb vele megtanulni.

Orosz:Keresett nyelv lett,mert nem beszélik sokan.Ezt is beszélik több másik országban,ahol segíthet.(Ukrajna,Fehéroroszország,Baltikum egy része,meg persze Oroszország).

Ez pedig a szláv nyelveknél segít.Például ha tudsz oroszul,akkor könnyebben tanulsz meg pl. ukránt is.

Ami az orosznál kicsit eltér,az az abc-je,de meg lehet tanulni azt is.

Összességében véve szerintem mindkettő hasznos.

Ha az újlatin nyelvek tetszenek jobban,akkor franciát válassz,ha a másfajta nyelvek,szláv nyelvek akkor orosz.

Amúgy ha idegenvezető vagy,akkor sztem attól is függ hogy hol lennél az:Magyarországon külföldi turistákat vezetnél-ebben az esetben inkább lehet orosz.Vagy ha talán Ukrajnába,Moszkvába stb. mennél dolgozni.Ha meg külföldi országokban,Nyugat-európában akkor francia.

Én mindkettőt tanulom,igaz hogy én az oroszba az angol felsőfok után akarok ráhajtani.És én mind2t nagyon-nagyon szeretem.

:)

2013. márc. 27. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!