Miért nem lehet helyesen írni?
Mert nem írtok helyesen. A muszáj az pontos j, aki "ly"-vel írja azt büntetni kellene. A hülye rövidítésekről, divatszavakról nem is beszélve.
A mondatokat általában nagy betűvel kezdjük, a végére pedig csak egy írásjelet teszünk.
Ha a kérdésed is tele van helyesírási hibákkal, akkor hogyan várhatod el, hogy komoly válaszokat adjanak?
Ez csak az én szememet szúrja?
A muszáj az pontos j, aki "ly"-vel írja azt büntetni kellene."
Az is, aki nem tett vesszőt az "azt" szó elé.
"A mondatokat általában nagy betűvel kezdjük, a végére pedig csak egy írásjelet teszünk."
A "nagybetű" szót egybe kell írni.
"Ha a kérdésed is tele van helyesírási hibákkal, akkor hogyan várhatod el, hogy komoly válaszokat adjanak?"
Pontosan így, ahogyan te is elvárod másoktól.
"Ez csak az én szememet szúrja?"
Ami szúr, az a gerenda a szemedben, miközben a szálkát keresed másokéban.
"Az is, aki nem tett vesszőt az "azt" szó elé. "
Még mindig kisebb hiba, mint az általam felsoroltak.
"A "nagybetű" szót egybe kell írni. "
Valóban.
"Pontosan így, ahogyan te is elvárod másoktól."
Amire számítottam az az volt, hogy helyesírással lesz tele az első válasz, amit valami kis hülyegyerek írt. Ehelyett kapok egy tanárt. :)
"Ami szúr, az a gerenda a szemedben, miközben a szálkát keresed másokéban."
Köszönöm. Ha mindenki ennyi helyesírási hibát vétene, mint én, akkor most nem lenne hova írnotok.
Nekem a rövidítések használata a halálom, meg a selypítés.
Pl. tudok helyett tok, vagyok helyett vok, ien, oan, naon, stb., a cejelmem szót meg értelmezni se tudom, pedig mennyi kis tini használja. Szerintem azt hiszik, hogy ettől lesznek egyéniségek. Kár, hogy az összes nagy egyéniség ugyanazokat (uanazokat :-D) az idétlen rövidítéseket használja.
Meg amikor a ksz-et x-szel írja valaki. Pl. lax.
A hideg kiráz ettől. Köszönhetjük ezt a közoktatás folyamatosan javuló minőségének. Legalább azt elmagyarázhatnák a gyerekeknek, hogy mit jelent magyarnak lenni, és a gyönyörű magyar nyelvet használni. Bár lassan már a tanárok se tudnak helyesen (hejesen :-D) írni, szóval mit várjunk a gyerekektől.
Èn nem tudok helyesen írni, suliban hiába írtam szuper dolgozatokat a helyesírás max 3-as. Egyszerüen (nincs hosszú ü-m) nem hallom ki hogy hova mit kell írnom.
2 idegen nyelven beszélek most már felsöfokon, de itt is a helyesírás nagyon nehéz. Az angolban még simán leírni egy szót is elég nehéz. Èn beszéd alapján tanulok. Pl a volt férjemnek egy szakumkása volt csak és még is kiválóan írt helyesen, azt mondta ha más nem a helyesírása mindig 5 volt. szóval ne ítélkezz mások felett, mert lehet te meg másra nem vagy képes.
ok vannak alap dolgok amit beléd vernek a suliban helyesírásból is, de azért nem egyszerü ez ám.
Ha valaki nem tud helyesen írni, mert nincs hozzá érzéke/nem tanulta meg, az nem ugyanaz, mint a ma oly divatos tok, mek, cejetlek, stb. rövidítések. Az előbbi szerintem nem elítélendő, attól még bárki lehet okos ember. Sőt, saját észrevételem szerint sokszor a nagyon okos emberek a nehéz személyiségek. A saját baráti körömben az érettségi a legnagyobb végzettség, mégis mind jó emberek.
Az utóbbi eset viszont kiváló bizonyíték arra, hogyan terjednek az idióta hülyeségek a mai fiatalság körében. Az ilyen nyelvezethez társul aztán a "szar a telefonod, de buzi vagy" hozzáállás. Remélhetőleg ez is csak egy rövid, időszakos hóbort a gyerekeknél, majd kinövik. Láttam viszont ilyet felnőtt embertől, na az volt a szánalmas. Szóval nem kell precíznek lenni, de a tőlünk telhetőt azért tegyük meg. Elnézést a hosszú írásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!