Mit jelentenek az alábbi latin mondatok?
Figyelt kérdés
Donec ponam inimicos tuos, scabellum pedum tuorum. (amíg az ellenség??...)
magin magnos clericos non sunt magis magnos sapientes (inkább ... egyházi, papi ... mint ... értelem??..)
próbálkoztam, de mivel nem tudok latinul, nem mentem sokra :D Louis Pergaud Gombháború (La guerre des buotons) c. könyvében van eme két mondat:) legyetek oly szívesek, segítsetek :)
2013. márc. 18. 20:23
1/6 anonim válasza:
Donec ponam inimicos tuos, scabellum pedum tuorum
míg ellenségeidet zsámollyá teszem a te lábaidnak
2/6 A kérdező kommentje:
köszi, mikor megtaláltam a bibliai jelöléseket, ezt megtaláltam, de köszönöm szépen :)) másikat valaki?
2013. márc. 18. 21:52
3/6 anonim válasza:
Magis magnos clericos non sunt magis magnos sapientes = A legnagyobb egyházfiak nem (feltétlenül) a legnagyobb bölcselők is (François Rabelais: Pantagruel).
4/6 A kérdező kommentje:
első könyv, 39. fejezet :D köszönöm szépen:) tudsz latinul, vagy google segített?
2013. márc. 19. 23:05
5/6 anonim válasza:
Tudogatok és egy nagy gyűjteményem is van ezekből.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2013. márc. 20. 08:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!