Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha egy cikknek olyasmi címe...

Ha egy cikknek olyasmi címe van, hogy: Role of hierarchical structure in dynamics of ecoystems, az helyes?

Figyelt kérdés

Nem kell "the" az elejére? és a dynamics elé?

És a structure-t nem kell többesszámba rakni? vagy jó mindkét eset?

2013. márc. 17. 21:12
 1/4 Vree ***** válasza:

De!

A hiányzó "the"-t én elnézném (magyarban is láttam olyat hogy elmaradt; persze attól még nem nyelvtanilag helyes), a hierarchical structure "a/the hierarchical structure" vagy "hierarchical structures" helyett kicsit jobban zavar, de lényegében hasonló szintű bűn.

2013. márc. 19. 17:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a legangolosabb:

The role of hierarchical structures in the dynamics of ecoystems

Ha egy bizonyos struktúráról van szó, amit ismertetni akarsz, akkor pedig:

The role of a hierarchical structure in the dynamics of ecoystems

Az angol szereti kitenni a névelőt, legyen az határozott vagy határozatlan: magyarul kevésbé érezzük, hogy többes számban a névelő elmaradása jelzi, hogy határozatlan a névelő.

2013. márc. 19. 23:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Most "lebuktam": az előbb copy-paste-eltem a címedet és bennmaradt az elírás: természetesen ecosystems

:)

2013. márc. 19. 23:08
 4/4 A kérdező kommentje:
De nincs egy olyan értelembeli különbség, hogyha kirakom a the-t, akkor egy konkrét szerepről beszélek, hallgatólagosan feltételezve, mintha az lenne az egyetlen szerepe. Mégha nem rakom ki, akkor úgy általában beszélek egy szerepéről, de esetleg lehet több is?
2013. márc. 20. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!